Няколко пожара вдигнаха на крак русенските полицаи

1
За изминалите почивни дни екипите на пожарната са реагирали на 8 сигнала за произшествия и инциденти
За изминалите почивни дни екипите на пожарната са реагирали на 8 сигнала за произшествия и инциденти Снимка: Pixabay

Най-опасният инцидент е с теч на газ от цистерна на гара Разпределителна

В събота, за времето от 12:38 до 13:20 часа екип на Първа РСПБЗН е гасил пожар, възникнал в сухи треви в русенския кв. Средна кула в близост до р. Русенски Лом. Произшествието е ликвидирано на площ около 100 m2 с тупалки. Най-вероятната причина за възникналия пожар е небрежност при боравене с открит огън.

Същият ден, между 14:17 и 15:20 часа, служители на Първа РСПБЗН отново са били повикани, заради запалени сухи треви в землището на кв. Средна кула, като в този случай запалването се е разпростряло на площ от около 400 кв. м. и също е ликвидирано с тупалки. В двата случая произшествията са се разминали без причиняване на щети.

Вечерта в събота, от 19:02 часа до 20:35 часа, екип на пожарната в гр. Сливо поле е бил пратен на адрес в село Малко Враново, заради сигнал за запалване в покрив на къща. Произшествието е ликвидирано от служителите на площ от около 2 кв. метра, като е засегната малка част от покривната конструкция.

През нощта в събота екип на пожарната е потърсен за съдействие на граждани за отваряне на апартамент, заради притеснения, че нещо не е наред с живущия там, тъй като не отварял при позвъняване. Входната врата на жилището, намиращо се на ул. Плиска в Русе, е била отворена. Оказало се е, че всичко със собственика е наред.

Вчера, между 13:03 и 13:25 часа, пожарникари от Първа РСПБЗН са гасили пожар в контейнер за смет на ул. Антим в Русе. Запалването е потушено на площ от около 2 кв. м. , без материални загуби.

В 16:48 часа вчера, в РДПБЗН – Русе, е постъпил сигнал за инцидент с изпускане на газ от цистерна в района на русенската жп гара „Разпределителна“. Там са изпратени екипи на РДПБЗН-Русе от ССОД и Втора РСПБЗН-Русе, както и на полицията. При пристигане на място е установен много слаб теч от фланец на цистерна. На жп гарата е създадена организация за преместване на цистерната от цялостната композиция и разполагането ѝ на по-безопасно място. Районът е отцепен. Направена е връзка с представители на фирмата собственик на товара. Служителите на МВР са извършили дежурство до пристигане на служителите от фирмата, които са извършили необходимите действия за спиране на теча, били са ангажирани със случая до 19:02 часа. След това цистерната е върната към основната композиция, за да продължи движението си по направление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари