12-годишен русенец пети в международен шампионат по картинг

1
От 7-годишен Даниел Добрев е участник в републиканския шампионат, а през настоящата година има участие в 12 състезания
От 7-годишен Даниел Добрев е участник в републиканския шампионат, а през настоящата година има участие в 12 състезания

12-годишният русенски пилот Даниел Добрев завърши на пета позиция сезон 2014 в генералното класиране на Източноевропейския шампионат по картинг клас "Formula Rotax Junior". Въпреки трудностите през сезона, постижението е голям успех за  Даниел. Малчуганът, който сяда в картинг за пръв път едва четиригодишен, е един от малкото български пилоти, които успяват да се задържат на престижно място в елитарния спорт.

От 7-годишен Даниел Добрев е участник в републиканския шампионат, а през настоящата година има участие в 12 състезания. Той самият разказа, че успехът му до голяма степен се дължи на моралната и финансова подкрепа на главния му спонсор Диан Тамахкяров и неговата фирма "Дианел". Даниел Добрев вече се подготвя за предизвикателствата, които го очакват по родните и европейски писти през следващата година.

Шестокласникът от училище "Възраждане" заяви, че ще даде всичко от себе си, за да представи достойно България и родния Русе - градът на свободния дух. Надеждите му през следващата година са свързани с участие на световните финали по картинг клас "Formula Rotax Junior".

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари