12 деца са заразени с коронавирус в детските заведения в област Русе

0
Енчо Енчев: Това, което се случва в учебните и детските заведения е неизбежно
Енчо Енчев: Това, което се случва в учебните и детските заведения е неизбежно

От началото на септември досега в област Русе са установени случаи на коронавирус при 12 деца и 13 души персонал в детски заведени

Излекуваните до момента са 16 – всички от детска градина "Мечо Пух" в Сливо поле, както и ученикът от 11-и клас в Математическата гимназия, който беше първият установен с положителна проба за COVID-19 след началото на учебната година.

Припомняме, че случаи на коронавирус има в детска градина "Звездица" – 4 деца и една учителка; в Детска ясла 15 – една детегледачка; в "Русалка" и "Червената шапчица", където има съответно една учителка и един помощник-възпитател. С положителна проба е и ученик от 9-и клас в Националното училище по изкуствата.

"Въпреки, че стриктното изпълняване на мерките за недопускане на разпространението на COVID-19 продължава, това, което се случва в учебните и детските заведения е неизбежно", смята заместник-кметът Енчо Енчев, цитиран от Кис 13.

От Общината следят с тревога ситуацията и заради предстоящия есенно-зимен сезон, когато се увеличават острите респираторни заболявания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари