110 машини чистят пътищата в област Велико Търново

0
Еластичните прегради на пътя Русе – Велико Търново създават проблеми при снегопочистването
Еластичните прегради на пътя Русе – Велико Търново създават проблеми при снегопочистването

Еластичните прегради на пътя Русе – Велико Търново създават проблеми при снегопочистването

Тежка техника пробива петметровите преспи, които са блокирали третокласния път между селата Стефан Стамболово и Обединение в община Полски Тръмбеш. Еластичните прегради на Прохода на Републиката и на пътя Русе – Велико Търново създават проблеми при снегопочистването.

Над 110 машини продължават да почистват републиканската пътна мрежа в област Велико Търново. Пътищата първи и втори клас са проходими при зимни условия. Булдозери и роторен снегорин пробиват преспите по третокласния път между тръмбешките села Стефан Стамболово и Обединение, заяви директорът на Областното пътно управление Венцислав Ангелов: "Около 2 км след Стефан Стамболово има било, на което имаме преспи по около 4-5 метра. Там е тежка техника и предполагам, че в рамките на 2-3 часа, ще бъде пробит“.

Проблеми по пътищата продължава да създават камионите, чиито гуми са или износени, или са протектор от 4 мм, но са неподходящи за зимни условия. Полицията няма законово основание да ги спира предварително, поясни директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Машов.

От преспите при павликенското село Патреш са извадени автомобили, в един от тях е имало болно дете, разказа Машов: "Имаше около 12 автомобила. С тежка техника успяхме да извадим хората от автомобилите".

Проблем при снегопочистването създават обезопасителните еластични прегради, които бяха поставени на Прохода на републиката и по пътя Русе – Велико Търново, коментира Венцислав Ангелов:

"Този снежен вал, който остава на самите стълбчета, започва снеготопене и водата се стича по пътното платно и създава допълнително заледяване. Изискал съм от пътноподдържащата фирма интервалите на опесъчаване да бъдат по-чести и с повече сол".

Има аварирала снегопочистваща техника, която се заменя с резервна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари