11 нови случаи на коронавирус в Русе

0
757 души са излекуваните в страната
757 души са излекуваните в страната Снимка: Dunavmost / Архив

757 души са излекуваните в страната

397 са новите случаи на коронавирус в България, показват актуализираните данни на Единния информационен портал. Това са над 6 процента от направените 6164 теста за изминалото денонощие.

Новозаразените с COVID - 19 в Североизточна България през изминалото денонощие са 36. Най-много са те в Русенска и в Шуменска област – съответно 11 и 10. В област Търговище новите случаи на инфекцията са 7, в Силистра – 5, в Разград – 3.

По данни от Единния информационен портал, в страната новите случаи на инфекцията са 397. Това са близо 7% от направените 6164 теста за деня.

В болници са настанени 450 пациенти с коронавирусна инфекция, като 46 от тях са в интензивни отделения.

През денонощието са починали 13 болни с COVID - 19, 757 са излекувани.

В първия ден от работната седмица в страната са поставени 385 дози ваксини срещу COVID - 19, 43 от тях – в имунизационните кабинети на Североизточна България. Така ваксинираните срещу коронавирус в Североизтока са общо 177 088. От тях 81 372 са с поставена бустерна доза, а 4676 са и с втори бустер.

450 пациенти са в болница с Ковид-19. 46 от тях са в интензивно отделение.

13 души са починали през последните 24 часа заради усложнения, свързани с инфекцията. Като излекувани са посочени 757 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари