100 доброволци отиват на лов за чудовището от Лох Нес

0
"Ловци на чудовища" от далечна Япония и Нова Зеландия ще се включат в живо излъчване от шотландското езеро
"Ловци на чудовища" от далечна Япония и Нова Зеландия ще се включат в живо излъчване от шотландското езеро

"Ловци на чудовища" от далечна Япония и Нова Зеландия ще се включат в живо излъчване от шотландското езеро

Любителите на свръхестественото ще бъдат приковани към екраните, за да се опитат да открият истината за най-голямата мистерия в Шотландия. "Ловци на чудовища" от далечна Япония и Нова Зеландия ще се включат в живо излъчване от шотландското езеро „Лох Нес” с надеждата да разрешат дългогодишния спор дали прочутото чудовище, наричано Неси, действително съществува или не.

Пол Никсън, управител на Центъра "Лох Нес", заяви пред CNN, че около 100 доброволци ще търсят признаци на живот на брега на самото езеро, а приблизително същият брой ще изследва мястото от разстояние. Центърът, който отново отвори врати след проект за обновяване на стойност 1,9 млн. долара, се намира на мястото на стария хотел "Drumnadrochit", където преди 90 г. тогавашната управителка Олди Маккей съобщава, че е видяла "воден звяр".

Доброволците, които все още могат да се запишат за участие онлайн, ще трябва да бъдат нащрек, като се фокусират върху кадри, заснети от четири уебкамери на стратегически места около езерото. "Доброволците ще наблюдават водата", каза Никсън. "Ако забележат нещо, ще го заснемат и след това ще го изпратят в нашия онлайн портал", добави той.

Никсън заяви, че след като изследването приключи, наблюденията ще бъдат обобщени и анализирани, а изводите ще бъдат публикувани. "Мисля, че има голяма вероятност нещо да бъде забелязано, но, разбира се, възниква въпросът какво ще бъде то? Със сигурност ще имаме достатъчно хора във водата - просто ни трябват добри условия за наблюдение", добави той.

Легендата за чудовището от Лох Нес датира от древни времена. Но историята наистина набира популярност след 1933 г., когато в шотландската преса се съобщава за наблюдения на "дракон или праисторическо чудовище" в езерото. Новината предизвиква множество разследвания, голяма част от които оттогава са класифицирани като измама.

Езерото „Лох Нес” е един от най-големите водоеми на Британските острови, с дължина 35 км и дълбочина повече от 750 м.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Indianec v BG
    Докато има балъци, ще има и тарикати. Хау!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари