10 въпроса, чиито отговори вадят същността ни на показ

1
Кой съм аз?
Кой съм аз?

Кой съм аз?

Чудили ли сте се някога кой сте? Това е философски въпрос, който всички сме си задавали в един или друг момент, пише Мила. Това е обвързано с мислене за собствената си идентичност и нейното значение.

Кой си ти? Как може да разбереш?

Ето десет въпроса, които ще ви дадат много ценна информация за себе си.

1. Как бихте описали себе си с три думи?

Когато става въпрос за откриване кой сте, важно е да се задълбочите в образа, който имате за себе си. Затова се запитайте как бихте се описали.

Кои три думи бихте използвали? Те могат да бъдат прилагателни, ценности, характеристики или личностни черти.

2. Ако една връзка или работа ви правят нещастни, оставате ли или напускате?

Този въпрос (или по-скоро неговият отговор) е свързан с вашите стратегии за справяне, вашите граници, вашите ценности и вашите приоритети. Следователно, това също говори много за вас.

Не е същото да останеш в нещастна връзка или работа, както и да я напуснеш. Какъв си ти в такива ситуации? Какво сте склонни да правите?

3. Кои са вашите основни ценности?

Ценностите обхващат всички онези принципи, добродетели и качества, които вярвате, че са важни или незаменими в живота ви, в хората, които срещате, в действията ви и нещата, които ви заобикалят.

Всички имаме определени ценности - жертва, усилия, любов, лоялност, справедливост и морал.

Тези ценности говорят много за вас, тъй като отразяват това, на което отдавате значение в живота си.

4. Каква е целта ви в живота?

Вашият отговор ще бъде свързан със смисъла, който придавате на живота.

Може би любов? Щастие? Богатство? Успех? След като сте отговорили на този въпрос, може да се запитате какво означава щастието за вас? Или успехът?

5. Може ли да направите живота на някого различен?

Този въпрос е свързан с вашите ценности и вашата собствена идентичност. Вашият отговор ще отразява отчасти до каква степен сте съпричастни към другите, колко сте уверени в себе си, какво смятате, че сте способни да постигнете и какво може да допринесете за другите.

6. Благодарни ли сте?

Благодарността е ценност, а склонността да бъдете благодарни е личностна черта и характеристика.

По този начин отговорът на този въпрос ви предлага много информация за себе си и кои сте. Вие човек, който цени нещата, ли сте? Благодарни ли сте за това, което имате? Или сте по-фокусирани върху това, което нямате?

7. Какво представлява най-доброто от вас?

Какво бихте подчертали за себе си като положителни страни? Във вашия отговор ще намерите повече информация за вашата Аз концепция.

Това е информация, свързана с това как виждате себе си и това, в което вярвате, блести ярко във вас. С други думи, вашите силни страни и това, с което се гордеете.

8. След 10 или 20 години какво бихте искали хората да кажат за вас?

Този въпрос отразява какво искате другите да мислят за вас с течение на времето. Вашите ценности? Нещо материално? Вашите успехи? Вашите емоции?

Отговорът, който давате, говори за най-дълбоките ви желания, за какво копнеете и за въздействието, което бихте искали да окажете върху живота на околните.

9. Какви борби сте имали, които са ви променили?

Преминавате през трудни преживявания в живота си. В тези борби вие се променяте. Те могат да ви направят по-силни или може да станете по-уязвими.

Защото животът ви променя. Така отговорът на този въпрос също разкрива кой сте. То отразява вашия път, вашите трудни моменти и ученето, което сте придобили чрез тях.

10. С какво се гордеете най-много?

Още един въпрос, който може да си зададете, за да опознаете себе си повече. С какво се гордеете? Дали се дължи на нещо, което сте постигнали? Или на нещо, което сте казали или помислили? Или това са хората, които ви заобикалят? Всъщност вашата собствена гордост и фактът, че изпитвате гордост към нещо, също отразява вашата личност, вашите ценности и вашия начин на мислене.

Помнете, че себепознанието е пътуване, което продължава цял живот. Следователно въпросите за интроспекция, направени чрез вашия вътрешен диалог, могат да ви помогнат да осъзнаете своя път и собствената си идентичност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари