10 признака, които доказват интелигентността Ви

0
Най-интелигентните хора не губят времето си за да го доказват
Най-интелигентните хора не губят времето си за да го доказват

Признаци, чрез която може да се определи, че пред вас е умен човек, а не някой с набор от комплекси, включително и самочувствие, стигащо до небето.

Считате ли се за по-умен от другите? Бъдете честни, кой не иска да бъде по-умен от всички останали? Разбира се, ние също искаме да бъдат по-умни, така че се опитваме да разберем кой е истински умен човек, от когото можем да се поучим.
Ето 10 признака на интелигентните хора :

Те не говорят, а действат. По простата причина, че знаят, че само чрез слушане на другите, стават по-умни.
Те знаят много други неща, а не само тези, в които се специализират.

Те с ловкост комбинират работа, дом и личните си интереси. И при това никога не се уморяват да поддържат баланса. Когато те жонглират някак си успяват 100% да се справят на всички фронтове.

Те се “захранват само с актуална информация. Те не винаги, но често разглеждат лентите на популярни сайтове и социални мрежи, за да не пропуснат съответната информация, те улавят глобалните тенденции и настроения в обществото.

Дори когато всичко в живота им се проваля – те се усмихват. Умните хора никога няма да бъдат зашеметени от нещо, защото техните умни мозъци им дават сценарии по-бързо от случващите се събития.

Те знаят, че обикновено са най-интелигентните хора в стаята, но не губят времето си за да го доказват. Вместо това, те ще направят всичко, ако видят, че могат да направят някой друг в стаята толкова умен, колкото са те.

Ако те са ръководители ще направят всичко възможно, за да могат хората, които работят с тях, да стават все по-умни, по-общителни, по-популярни, отколкото са в колектива. Те не са заплаха, защото знаят, че наличието на ум е синергия.

Поради тази причина, те се опитват да се уверят, че техните служители са по-умни, отколкото самите те.

Те имат скрити умения, които никога не показват до момента, когато е необходимо. Те не се нуждаят от това да показват всичките си способности, за да докажат, че са по-добри от другите.

Те могат да имат или да нямат скъпо образование. Когато са близо до вас никога няма да узнаете какво е образованието им, докато не прочетете техните автобиографии.

Те никога, никога, при никакви обстоятелства, няма да ви направят на глупак, дори и ако им е лесно да го направят. Те са научили по трудния начин, че правейки някой на глупак – самите те изглеждат глупаво.

Мъдрият човек не може да бъде простак. Това са просто несъвместими неща- ум и грубост, те са взаимно изключващи се.

Сега вече знаете признаците на интелигентен човек.

Ако искате да сте един от тях, послушайте Стив Джобс: “Всичко, което виждаме около нас, е създадено от хора, не по-умни от нас. Ние сме в състояние да променим нещата, да им влияем и да създаваме нещо ново. “

Източник: ДРУГИТЕ НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари