10 популярни трика, които не улесняват живота

0
Не всички хитринки са полезни, ето защо
Не всички хитринки са полезни, ето защо

Страхотно е, когато изпробвате някои от онези хитринки, известни като „лайфхакове“, защото осигуряват неочаквана възможност да улесните всекидневието си.

Кой да знае, че купата е чудесен усилвател за телефон или че има по-бърз начин за сгъване на ризи от този, който мама ни е учила, пише obekti.bg, позовавайки се на IFL Science.

Но някои „хакове“ повече пречат, отколкото помагат и не спестяват нито време, нито усилие.

1. Не слагайте филийки с кашкавал в тостера

Лайфхак: Направете си сандвич в тостера, като го обърнете настрани и поставите всяка филийка с тънко парченце от онзи готов кашкавал (или сирене) отгоре.

Защо е фалшив: Освен опасността от пожар, която създавате, методът просто е неефективен. Освен, че намазненият хляб ще смаже вътрешността на тостера и няма да получите желаната текстура, филийките могат да изскочат и да чистите разтопен кашкавал от всичко.

2. Тенджерата ще изкипи въпреки дървената лъжица

Лайфхак: Сложете дървена лъжица върху тенджерата, за да не изкипи водата.

Защо е фалшив: Ако къкри леко, може и да свърши работа. Но заври ли, както трябва, пяната просто ще погълне лъжицата.

3. Не вадете коркова тапа с пирон

Лайфхак: За да издърпате тапата без тирбушон, забийте пирон и го издърпайте заедно с тапата.

Защо е фалшив: Работи само ако забиете 4 – 5 съвсем мънички пирончета. Намират ли ви се 5 – 6 мънички пирончета из кухнята? Вероятно не. Ако трябва да ходите до железарията, по-добре отскочете за тирбушон.

4. Батериите не стават по-издръжливи в хладилника

Лайфхак: Дръжте батериите на студено – в хладилника или във фризера, за да удължите живота им.

Защо е фалшив: Студените температури всъщност скъсяват живота на батериите. Кондензацията може да причини корозия или повреда на уплътнението, обясняват специалисти.

5. Палачинките не се изливат добре в бутилка от кетчуп

Лайфхак: Празната бутилка от кетчуп е идеален начин да изсипвате тестото за палачинки в тигана, освен това лесно можете да запазите остатъка за следващата сутрин.

Защо е фалшив: Първо, успех с наливането на тестото в бутилката. Второ – върши работа, ако искате да правите палачинки с размер на стотинка. Иначе отворът е толкова тесен, че докато изсипете необходимата доза, всичко ще загори.

6. Не режете чери доматите между два капака

Лайфхак: вместо да режете малките чери доматчета едно по едно, притиснете ги леко между две чинии или два пластмасови капака и ги срежете наведнъж.

Защо е фалшив: Работи, ако имате невероятно остър нож и сте репетирали хиляди пъти. Както демонстрира Джон Грийн от Mental Floss, този трик изглежда страхотно, но е трудно да се повтори в реални условия. Сокът ще се разтече и парчетата ще са безформени.

7. Когато разклатите торбата с пуканките, неизпуканите няма да излязат бързо

Лайфхак: Отворете съвсем мъничък отвор в торбичката с пуканки, обърнете я надолу и я разклатете. Неизпуканите ще изпаднат, готовите ще останат.

Защо е фалшив: Защото отнема прекалено много време. И защо е нужно да губите това време, когато можете просто да ги оставите на дъното.

8. Ролките за тоалетна хартия не стават за високоговорител

Лайфхак: Свържете три картонени ролки от тоалетна хартия и поставете телефона по средата, за да направите импровизиран усилвател.

Защо е фалшив: Звукът се притъпява, а не се усилва от картонените тръби. Много по-лесно и ефективно е да сложите телефона в купа. От нея звуковите вълни се отразяват нагоре и навън, а не се задушават в хартиената платформа.

9. Топчетата за тенис не отварят коли

Лайфхак: Ако сте забравили ключовете си в колата, стиснете топче за тенис до ключалката на вратата, за да пратите силна въздушна струя, която ще отвори ключалката.

Защо е фалшив: Този трик стана вирусен хит през 2007 г., но оттогава е оборван безброй пъти от множество интернет потребители и от самите Mythbusters. Тази техника не почива на никакво научно обяснение.

10. Уринирането върху ужилено от медуза не намалява болката

Лайфхак: От сериала „Приятели“ научихме, че ако човек се изпишка върху ужиленото от медуза място, това облекчава болката от отровата.

Защо е фалшив: Урината само ще раздразни раната, без да облекчи болката. По-добре е да изпиете нещо болкоуспокоително.

Източник: ОБЕКТИ.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари