10 от най-големите късметлии в човешката история

0
Понякога ставаме свидетели на събития, които са абсолютно невероятни и плод на странни стечения на обстоятелствата
Понякога ставаме свидетели на събития, които са абсолютно невероятни и плод на странни стечения на обстоятелствата

Понякога ставаме свидетели на събития, които са абсолютно невероятни и плод на странни стечения на обстоятелствата.

Точно такива са следните 10 случаи. Хората в тях могат спокойно да се смятат за истински късметлии. Не мислите ли?

1. Лена Палсон

Преди 16 години Лена Палсон губи годежния си пръстен, докато бере зеленчуци в градината. Един морков обаче пораства през него. Така пръстенът излиза наяве заедно със зеленчука.

2. Стив Флейг

Стив Флейг, шофьор на камион за доставки, с години търсил истинската си майка. Най-накрая я намерил – и се оказало, че тя е касиерката в магазина, където той работи.

Кристин Талади казва, че когато го е родила, не била омъжена и взела трудното решения да го даде за осиновяване.

Той я търсел от години и един ден установил, че е изписвал името й погрешно.

Той най-накрая открил името и адреса й. Оказало се, че майка му живее много близо до магазина. Когато казал това на шефа си, той го попитал „Имаш предвид Крис Талади, която работи на касата ли?“

3. Вирджиния Файк

Вирджиния винаги използвала едни и същи числа, когато пускала тото. Първото било броя на годините, през които родителите й са имали брак, а второто – годините, на които са били, когато са се омъжили. През 2012 г., без да иска, тя пуска два билета с едни и същи числа. И двата й носят по 1 млн. долара.

4. Цутому Ямагучи

Цутому Ямагучи е признат за единствения човек, който оцелява двете ядрени атаки над Япония. Той е бил командировка до Хирошима, когато бомбата пада – намирал се е само на 3 км от експлозията. Получава сериозни изгаряния, но оцелява. Три дни по-късно се връща в офиса си в Нагазаки, където се случва и втората експлозия.

5. Харисън Окене

Харисън Окене е работил като готвач на кораб. Бил е в банята, когато плавателният съд е започнал да потъва. Не е успял да се евакуира на време. За щастие успява да се премести в двигателното отделение, където се образува въздушна яма. Спасителите успяват да го намерят след 3 дни. Харисън е единственият оцелял от 12-членния екипаж.

6. Джоан Гинтер

Това е продавачката, която продава късметлийския билет на Джоан Гинтер. Той й донася 5.4 млн. долара. 10 години по-късно Джоан печели 2 млн., а три години по-късно – още 3 млн. Накрая, през 2008 г., Джоан печели джакпот на стойност 10 млн.

7. Джулиан Кепчке

Джулиан Кепчке преживява самолетна катастрофа над Амазонка през 1971 г. 17-годишното момиче успява да се измъкне от останките на самолета с множество наранявания. След инцидента е живяла в джунглата в продължение на няколко дни. Спасена е от местните. Тя е единственият човек, който преживява катастрофата.

8. Мартен де Йонге

Професионалният холандски велосипедист Мартен де Йонге резервира два билета за малоазийските авиолинии. Той обаче отменя резервацията в последния момент. Единият от самолетите изчезва над Индийския океан. Другият е свален през лятото на 2014 г.

9. Решма Бегум

Решма Бегум работи като шивачка в 18-етажна сграда. Има късмета да преживее цяла експлозия, но остава затрупана под останките. За нейно щастие намира вода и храна, с помощта на които оцелява 17 дни, докато най-накрая не я намират.

10. Фрейн Селак

Фрейн Селак е хърватски учител по музика, който оцелява, когато влакът, в който пътува, пада в езеро. След това преживява автомобилна катастрофа, пада от самолет директно върху сено (останалите 19 пътници загиват). Фрейн претърпява още няколко автомобилни катастрофи, но остава невредим. Накрая печели около 1 млн. долара от лотарията.

Източник: ОБЕКТИ.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари