10 неща, които жените правят на първа среща

0
Какво да правим, за да се измъкнем достойно от конфузни ситуации?
Какво да правим, за да се измъкнем достойно от конфузни ситуации? Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Как изглеждаме в желанието си да се харесаме и какво да правим, за да се измъкнем достойно от конфузни ситуации

Нервни, объркани и неловки, в опитите си да направим добро впечатление на първа среща, проявяваме неподозирани странности, които изненадват и самите нас
Обрисувайки типичното женско поведение в тази ситуация, наситена с противоречиви емоции, даваме възможност за поглед отстрани. Той помага да осмислим и обмислим поведението си и да се държим и изглеждаме подобаващо – важно е! И така, представете си, че първата любовна среща предстои: 

1. Резки промени в стила. На първа среща се държим и изглеждаме съвсем различно от обичайния за нас начин. Например: 90% от нашия гардероб се състои от дънки и развлечени тениски, но за специалния момент прибягваме до спешен шопинг за непривични дрехи, съвсем различен грим от обичайния, подстригване и оформяне на косата, само и само да се харесаме... Независимо дали става дума за непривично високи токчета и обувки, които ни причиняват мехури, за прекалено голям сутиен или блуза, от която получаваме сърбеж, всичко неуместно за нас може да ни причини неудобства. Заради тях няма да можем да мислим за друго, да се насладим на срещата и най-вероятно Той ще ни помисли за леко луди. Момичета, защо?! Нали искаме да бъдем себе си и Той вече ни е видял и поканил на среща такива, каквито си изглеждаме?!

2. Закъсняваме. Истината е, че го правим много често, но за първа среща, дори да бързаме, винаги пристигаме по-късно. Защото до последно не сме решили какво да облечем, защото не сме преценили трафика... А повечето от нас закъсняват нарочно - опитват се да бъдат интересни, модерни. При всички положения, закъсненията са дразнещи за чакащия, а нали не искаме да започваме първата среща с изнервен партньор?!

3. Докато четем менюто. Мъжете много по-лесно от нас откриват онова, което търсят в менюто, и си го поръчват. То изглежда вкусно и вероятно е, си мислим, докато агонизираме над нашата поръчка: Дали това не е прекалено скъпо? Дали, ако поръчам и предястие, и основно, той ще си помисли, че съм прасе? А пък ако си поръчам само салата ще си остана гладна! Той неминуемо ще забележи, ако си взема допълнително от тортата... Голяма бъркотия! Ако не искаме да изглеждаме лакоми, а изискани в ресторанта, може да хапнем нещо малко предварително.

4. Какво да кажем. На някои изкуството на разговора се отдава с лекота, но повече са тези, които се запъват в неумело подети тривиални теми: времето, образованието, досадните колегите, безсмислени обяснения за котетата, които сме имали като деца и за това, че сме мъжки момичета и имаме татуировка... Как да се себеизразим най-добре? Понякога първата среща е по-страшна и от интервю за работа! Съветът, който можем да  дадем, е един: каквото и да изберете за представителния разговор, не споменавайте за бившите си гаджета!

5. Взираме се в дреболии. Ако сме още в началото на връзката си, често сме склонни да се фокусираме върху дребни неща и да търсим скрит смисъл в тях: Дали днес си е измил косата? Не гримасничи ли прекалено, докато обяснява? Пак ли говори с майка си по телефона? Съдим по външния му вид за това, дали ще сме съвместими, и разсеяни на чуваме какво точно ни казва...

6. Неловкото мълчание. Опитите за преодоляване на мълчанието между почти непознати могат да бъдат доста неловки – понякога е адски трудно да запълним тишината с нещо смислено: усмихваме се загадъчно, оправяме си прическата, без да е нужно... Моментите, в които можем да усетим споделеност и уют в мълчанието, се получават между сродни души, които се познават отдавна. А дотогава е нужно да запълним празнотата... Какво друго може да направим, освен да си намислим предварително някои теми за разговор?

7. Правим се на много умни. Това – да му обясняваме, колко е корен квадратен от 847 (всъщност е 5), или да разкриваме познанията си по география, да демонстрираме начетеност и прочие подобни неща изобщо не е необходимо, но почти всяка от нас го прави, стремейки се да изпъкне, да се хареса, да бъде одобрена, да се издигне в нечии очи. Най-мъдро е да поведем разговора така, че той да ни разкрие какъв човек стои пред нас, да говорим по-малко от него и да слушаме повече, за да го опознаем.

8. Телефонни разговори с други хора. Тъкмо, сме разчупили ледовете, заприказвали сме се и Той ни гледа супер изразително в очите, и джиесемът ни звъни. Леля, сестра, приятелката ни, колежка – все близки, които няма да пуснат слушалката лесно. Да им затворим телефона, да не вдигаме, да проведем разговора? Как да излезем с чест от ситуацията, в която рискуваме обектът на нашите чувства, а и ние да се разсеем и сюблимният момент да отлети? Лесно е – ако не сме предупредили познатите си предварително, че в еди кой си момент ще сме ангажирани и няма да можем да говорим, по-добре да проведем лаконичен разговор, като не е нужно човекът срещу нас да чува: „Сега не мога да говоря!” Защо да не можете, наистина?

9. Нервничим. Да въртим косата си на пръст, да не ни свърта на едно място, да засипваме човека с нелогични въпроси, да се превземаме с писклив глас и въобще се държим неадекватно по време на първата среща - всичко това е фатална грешка. Със сигурност ни е неспокойно, но тази нервна енергия може да шокира човека срещу нас. Какво толкова е станало? Не е нужно да треперим от притеснения, та това е просто един симпатичен мъж! Ако не ни е възможно да се отърсим от напрежението, може просто да отидем до тоалетната, да излезем за минутка от мястото, на което сме, да се успокоим и да се върнем усмихнати при него.

10. Чао! Е, това си е кофти тръпка. Доста нелепа ситуация, наистина, особено, ако не сме очаквали, че Той ще скъса с нас. Ами какво друго може да се каже, освен: „Добре, че стана при първата среща, а не след като сме хлътнали фатално”? Има и други влакове!

Слава Зарева

Източник: Missis.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари