10 месеца затвор за кражба на ток в село Долна Студена

0
70-годишният Петко вече е осъждан за такова престъпление
70-годишният Петко вече е осъждан за такова престъпление Снимка: БГНЕС / Архив

Осъдиха Петко от село Долна Студена на 10 месеца затвор за кражба на ток, стана ясно от съобщение на Районна прокуратура - Бяла.

След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратураБяла, 70-годишен мъж е осъден за кражба на ток.

Петко С. ще изтърпи наказание от десет месеца лишаване от свобода при общ режим. Той се призна за виновен за това, че на 06.02.2017 г. в с. Долна Студена, обл.Русе, ул. „Елин Пелин”, сам осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа за ниско напрежение на „Енерго-про Мрежи” АД - гр. Варна, РОЦ - гр.Русе, чрез директно прикачване от разпределителната мрежа за ниско напрежение на ТП 1, КЛ А, между стълб 18 и стълб 19 на втора фаза на проводник СВТ 2x1,5 кв.мм. посредством „кука“ в края на проводника и закачан посредством дървен прът, продължаващ до контакт, монтиран на жилищната сграда на имота му, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия, като деянието е извършено повторно. Престъпление по чл.234в от НК.

Петко С. е осъждан, като това деяние е извършено в условията на повторност – в рамките на изпитателния срок, след като е осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари