10 храни, които са забранени по света

3
Тези храни макар, че се срещат по трапезите на много народи се оказва, че в други части на света са забранени дори със закон
Тези храни макар, че се срещат по трапезите на много народи се оказва, че в други части на света са забранени дори със закон

Тези храни макар, че се срещат по трапезите на много народи се оказва, че в други части на света са забранени дори със закон

Всички се интересуваме от полезни, здравословни и диетични храни, но малко от нас се замислят, че има списък на храни, които са забранени по света.

Кои са тези 10 храни, които са забранени по света?

Макароните със сирене

В Австрия и Норвегия са забранени така обичаните от всички макарони със сирене. Законът не забранява, разбира се, да си ги приготвите у дома, но забранява продажбата на консервирани макарони със сирене, приготвени за директна консумация. Това е така, защото в консервирания продукт има оцветител, който може да крие риск за здравето при деца и възрастни, пише Actualno.com.

Гъшият дроб

Той също е забранен в някои държави. Това са Индия, Израел, Аржентина и няколко щата в Америка. Забраната е измислена с цел защита на пернати и насилствено угояване. Гъшият дроб е вкусен и доста полезен. В Калифорния няколко ресторанта имат разрешителни за приготвянето на гъши дроб по различни рецепти, но без такива е немислимо да се предлага като деликатес.

Хайвер

Той е забранен само в една държава и това е така, защото популацията на рибите е много ниска. Страната е Иран. Във всички други краища на света консумирането на хайвер е разрешено и дори се приема за просперитет.

Кетчуп

Така апетитният на малки и големи кетчуп е забранен за консумация на учениците във Франция. Причината е, че променя уникалния френски вкус на традиционната им кухня.

Шоколадови яйца

Знаете ли, че Италия е родина на шоколадовите яйца. А знаете ли, че в САЩ, където гражданите могат легално да носят огнестрелно оръжие се забранява консумацията на шоколадови яйца? Причината е, че според здравните органи малките части на играчките, съдържащи се в опаковката, са опасни за поглъщане от децата.

Свинското месо

Поради религиозни принципи тази храна е забранена в исляма и в юдаизма. За тези народите от тези религии свинята е нечисто животно. Така поради религиозни причини тя е забранена за консумиране!

Чесън

Реално чесънът не е забранен за консумация никъде по света. Истината е, че по-скоро е непозната култура в страни като Китай, индийски касти и будистките монаси. Те не може да го консумират заради религиозни причини. При тях чесънът е храна на боговете и затова не може да се консумира от простосмъртните.

Мастилото на сепия

То е кулинарен деликатес и е забранено за продажба в Южна Корея. Смята се, че крие опасност от отравяне.

Баница с месо

В Сомалия консумирането на баница с месо е забранена. Забраната е наложена, поради недобросъвестни търговци, които предлагали преди време баници с развалено месо и така довели до здравословни неразположения масово у населението.

Непастьоризирано мляко

В Канада здравните власти са забранили да се продава и консумира непастьоризирано мляко, защото носи много болести. В резултат на краткия срок на съхранение и минималните нива на хигиена има закон за продажбата на такова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари