10 години затвор получиха непълнолетни, убили мъж за шише ракия

1
Младежите са роднини и известни на полицията с редица домови кражби
Младежите са роднини и известни на полицията с редица домови кражби

Младежите са роднини и известни на полицията с редица домови кражби

Наказание „лишаване от свобода“ за 10 години получиха двамата непълнолетни, които убиха възрастен мъж по особено жесток начин във видинското село Гъмзово, съобщи Таня Кръстева от пресцентъра на Окръжен съд-Видин, предаде БТА. Присъдата е от 21 ноември, наказанието следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „общ“ режим и се зачита времето, в което са били с мярка за неотклонение „задържане под стража“, както и полицейското задържане, поясниха още от институцията.

Тъй като извършителите са непълнолетни, съдът осъжда подсъдимите с помощта на техните родители да заплатят солидарно сумата по 60 хил. лв. на всеки от гражданските ищци, представляваща обезщетение за неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 1 януари т.г. до окончателното издължаване, добави още Кръстева. Отново подпомагани от родителите си те трябва да заплатят и държавната такса върху уважения граждански иск, разноските във фазата на досъдебното производство, както и разноски във фазата на съдебното следствие, поясни още тя.

Окръжен съд-Видин призна за виновни К. С. С. и Н. С. Г. за това, че на 1 януари 2023 г. около 22:00-23:00 часа в село Гъмзово са умъртвили 59-годишния Б. Е. Б. чрез множество удари с крака и ръце, нанесени с голяма сила и жестокост в областта на главата, шията и гръдния кош.

Младежите са роднини и известни на полицията с редица домови кражби. Побоят над мъжа е станал след скандал за шише ракия.

Конфликтът е възникнал, защото осъдените непълнолетни купували ракия от 59-годишния мъж, която не им харесала, решили да я върнат и да си вземат дадените за нея пари. Побоят е станал след употреба на голямо количество алкохол от децата.

Мотивите към присъдата ще бъдат изготвени в законоустановения срок. Присъдата на Видинския окръжен съд не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    daskal
    До 1 - Напротив, ще излязат от затвора в разцвета на силите си, за да извършват още по-доблестни дела и все така да бъдат "познати на полицията".
  • 4
    1
    ***********************************************************************************************************
    Мръсни, долни цигани! Дано не излязат живи от пандиза тия боклуци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари