10 автобуса с украински военни са напуснали "Азовстал" в Мариупол

0
Това може да означава, че най-дългата и най-кървава досега битка от началото на войната в Украйна приключва
Това може да означава, че най-дългата и най-кървава досега битка от началото на войната в Украйна приключва Снимка: Ройтерс

Около 10 автобуса с украински военни са напуснали територията на обсадения от руските сили металургичен комбинат "Азовстал" в Мариупол

Това предаде Ройтерс, като се позова на очевидец, информира БТА.

Агенцията отбелязва, че не е могла да потвърди броя на хората в автобусите и дали освен ранени войници има и други евакуирани. А също и в каква посока е тръгнал конвоят.

По данни от Киев в подземията на "Азовстал" е имало близо 600 военнослужещи, ранените сред тях били 40.

Във видеобръщение, публикувано в интернет, командващите украинските бойци в "Азовстал" обявиха по-рано, че гарнизонът там изпълнява заповед от върховното командване на украинските сили да бъде спасен животът на бойците.

Това може да означава, че най-дългата и най-кървава досега битка от началото на войната в Украйна приключва, посочва Ройтерс.

Междувременно управителите на Луганска и Донецка област обявиха в социалните мрежи в интернет, че при руски нападения на територията на тези две области днес са убити съответно десетима и деветима цивилни. Северодвинск цял ден е под непрекъснат артилерийски обстрел, обяви управителят на Луганска област Серхий Гайдай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Бай Чеп
    Смелите укрофашисти са изпълзели като плъхове от подземията, където се крият с бяло знаме в ръце и са се предали! Никаква евакуация няма както тръбят нашите "независими" медии!
  • 7
    1
    Плюс - минус
    Ха сега, де! Обективната журналистика напусна Европа! Кой е извел десетте автобуса? Читателят трябва да гадае, да хвърля боб или звездите да му говорят?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари