1 600 000 лева загуба на дружество „Арена Русе“ АД

0
Община Русе давала ли е съгласието си за вземане от Спортната зала на 200 000 лева заем от фирма „Приста Ойл“
Община Русе давала ли е съгласието си за вземане от Спортната зала на 200 000 лева заем от фирма „Приста Ойл“

На 19 юли 2018 г., четвъртък, на заседание на Общински съвет - Русе Мариян Димитров направи питане на тема: 

Финансовата загуба от 1 млн. и 600 хил. лв. на дружество „Арена Русе“ АД – Спортната зала.

Господин кмете,

На 10 октомври 2016 г. на съвместна пресконференция с мениджърите на Спортната зала по повод на гостуването на световната звезда, италианската блус и рок легенда ДЗУКЕРО Вие заявихте: „Трябва да напомня, че хубавите места за този концерт на 17 ноември вече свършват! Русенци, не чакайте последния момент, купувайте си билети, защото това, което ще видим, е уникално!“ На 24 октомври 2016 г., две седмици по-късно, стана ясно, че този концерт няма да се състои, защото били продадени само 320 билета. Концертът, за който уж според Вас местата свършваха, се отмени поради слаб интерес.

Господин кмет,

Ръководството на „Арена Русе“ АД в обозримо бъдеще очаква от Вас такава ли съпричастност и съдействие чрез правенето на заблуждаваща и подвеждаща реклама на Спортната зала? Това ли е единствената тема, по която сте заблуждавали и подвеждали гражданите на Русе? Русенци дали продължават да Ви вярват?

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

дето пак те няма в залата,                                            

Правя изказване относно финансовата загуба от 1 млн. и 600 хил. лв. на дружество „Арена Русе“ АД – Спортната зала.

Арена Русе“ АД е акционерно дружество, стопанисващо Спортната зала в Русе и е с 49% дялово участие в него на Община Русе. За изминалата 2017 г. дружеството не само, че не отчисли дивиденти, но и реализира 1 млн. и 600 хил. лв. загуба.

По този повод искам да задам на кмета Пламен Стоилов следните въпроси:

1. За какви точно дейности по управлението и организацията на спортни и обществени събития проведени в Спортната зала през 2017 г. „Арена Русе“ е заплатила 791 хил. лв. на „Арена Русе Мениджмънт“, в която фирма основен акционер с 80% е дружество собственост на братя Бобокови?

2. Община Русе давала ли е съгласието си за вземане от Спортната зала на 200 хил. лв. заем от фирма „Приста Ойл“, върху който просрочен заем вече текат и лихви?

3. Какво означава текста включен в обяснителната записка към финансовия отчет, гласуван и от представителите на Община Русе, че цитирам:  „ръководството на „Арена Русе“ АД очаква съпричастност и съдействие и от публичния акционер в Спортната зала – Община Русе, които да допринесат за подобряване на текущите резултати от дейността. Това ни дава основание да очакваме дружеството да продължи да функционира като действащо предприятие през обозримото бъдеще.“?  Какви мерки ще вземе Община Русе?

4. Възможно ли е дружеството да продължи да функционира в обозримото бъдеще като действащо предприятие само с три договорени събития до края на 2018 г. и с 800 хил. лв. разходи годишно за дейности по управлението и организацията на спортни и обществени събития?

Мариян Димитров 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари