Законодателните безумия не се плащат от некадърните законодатели, а от народа!

1
Трудно е за жертвите на безумията да смогнат с поредната простотия, измислена от калинките
Трудно е за жертвите на безумията да смогнат с поредната простотия, измислена от калинките Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Наредба № 18 за касовите апарати най-вероятно ще отпадне, съгласно предложението в Закона за изменение и допълнение на ЗДДС. Дотук - добре. Само, че бизнесът, най-вече малкият и средният, инвестира едни 500 МИЛИОНА ЛЕВА в това. Закупиха се едни апарати и софтуер, които може да се окажат излишни. И кой ще плаща за това - естествено, не държавните некадърници, а търговците, които и без това едва издържат в кризата. Както винаги, държавата не е виновна за нищо, поне според нея.

Законодателните безумия се плащат не от некадърните законодатели, които през целият си трудов стаж са натискали само копчето за гласуване в пленарната зала, а от народа. Който се чуди как да оцелее не само заради кризата, а и заради това, че в България всеки закон е предпоследен, а те трябва да тичат, за да останат на едно място. И не винаги могат да смогнат с поредната простотия, измислена от калинките.

Най-вероятно подобни промени се правят, защото някой НЧ /наш човек/ има дружество за производство на касови апарати и софтуер. Та, когато става дума за нещо сериозно, винаги става дума за пари. Важното е не контролът, а това бизнесът да се натовари с милиони, за да може съответния близък до сърцето на властта производител да замези в гладните времена.

И докато не се потърси регресна отговорност от тези некадърници, ще продължаваме да плащаме! Ама много да плащаме! Кога най-накрая държавата ще започне да си плаща за безумията, които натворяват законодателите и всякакви калинки по институциите!?!

Некадърниците владеят хаоса! А ние сме жертвите на това безумие. И ако искаме да имаме държава, това трябва да бъде преустановено с всякакви мирни и не мирни средства. Защото повече не може да продължава така!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари