Отвлякоха срещу откуп от 23 лева петела на Бай Петър

2
Минувачи го поглеждали с присмех и го подпитвали дали си е взел днес хапчетата
Минувачи го поглеждали с присмех и го подпитвали дали си е взел днес хапчетата

Срещу откуп от 23 лева отвлякоха петела на бай Петър от Котел.

Навръх Петльовден неизвестен апаш се промъкнал в курника на 93-годишния стопанин и успял да задигне гребнестия пазач на къщата.

След като се върнал от разходка и усетил липсата на своя другар, възрастният мъж излязъл да търси петела около къщата, обиколил близките улици и през сълзи викал с висок глас: "Петльо, петльо, къде си, момчето ми?". Минувачи го поглеждали с присмех и го подпитвали дали си е взел днес хапчетата, научихме от KotelNews.

Похитителите изчакали удобния момент, когато дядото се прибрал отчаян, и влезли в стаята при него, поставяйки му условие да даде пари, иначе няма да му върнат петела. Остава загадка как се е стигнало до цената на откупа в размер на цели 23 лева, но бай Петър твърди, че за петела е бил готов да плати и още 10 по толкова.

След като откупил птицата, бай Петър се отказал да търси съдействие от полицията, надявайки се повече това да не се повтори. Вече, когато излизал, заключвал в специален тайник петела, обяснявайки, че дори и да разбият къщата, петелът вътре в нея си остава най-ценното. Моли се, ако това се случи, докато крадците тършуват, той да не започне да кукурига и да издаде къде е скрит.

Дядо и петел са силно привързани един към друг. Птицата много обичала сурова цаца, а ако имало и маринована копърка, направо полудявал. Двамата дори заедно гледали футболни мачове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари