Нинова: Общото за кабинетите на Борисов е "ало, кражби"

1
Имахме „Ало, Ваньо“, „Ало, Кокинов“, сега имаме „Ало, Банов съм“
Имахме „Ало, Ваньо“, „Ало, Кокинов“, сега имаме „Ало, Банов съм“

"Общото за трите кабинета на Борисов е „Ало, Корупция“ - промяната изисква смелост и колкото по-рано я поискат българите, толкова по-рано ще я почувстват."

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група, предаде Агенция „Фокус“.

"Поне пет извода от този случай. Той не е единичен, а е поредният за управлението на всички правителства на Бойко Борисов. Имахме „Ало, Ваньо“, „Ало, Кокинов“, сега имаме „Ало, Банов съм“. Общото за трите кабинета на Борисов е „Ало, Корупция“, „Ало, Кражби“.

Това е модел на управление, на задкулисие, където политическа власт, част от съдебната власт и сенчестият бизнес са заедно в името на личния си интерес и на личния си джоб, а не на обществения. Второ, това е модел на две различни реалности на паралелната държава.

В очите на управляващите всичко цъфти и се развива, никнат заводи като гъби, бълват продукция. Инвеститорите се надпреварват да дойдат, а театрите са препълнени“, заяви Нинова.

По думите й това е ярък опит да се подменят принципите на правовата държава и свободата на мнение с диктатура.

„Всеки, който критикува властта и изнася данни за кражби, независимо дали е разследващ журналист, опозиционна партия, или президент, е наричан от управляващите клеветник, лъжец“, заяви тя.

Четвърти извод – каква администрация създаде Бойко Борисов по време на своето 10-годишно управление? Партийните калинки, които са послушни и подписват всякакви документи безапелационно са на почит и с бонуси. Истинската, автентичната, професионално подготвената администрация, която не е съгласна с това, от вчера са схемаджии и изнудвачи. Пети извод - според Лиляна Павлова на откриването на същото това „Ларго“ са изразходени 53 млн. лв. европейски пари. ГЕРБ – гражданите за европейско развитие се превръщате в граждани за антиевропейско развитие на България“, изтъкна Нинова.

Ако българският народ е търпелив, европейският данъкоплатец не е“, подчерта лидерът на БСП.

По думите й България не е получила тези средства, за да се отклоняват в частни джобове.

Според ГЕРБ е антиевропейско поведение да отхвърлиш Истанбулската конвенция, джендър идеологията и пакта за миграция. Това според тях е антиевроепйско, но е европейско безстопанствено да пилееш европейските пари“, допълни още Нинова.

Следващите месеци ще говорим коя е истинската и автентична Европа. Тези 5 белега на случая Банов са белези на начина на управление, те не са прецедент. Те са практика. Тази практика не може да се промени със смяната на един министър с друг“, поясни тя.

По думите й тази практика изисква дълбока промяна в модела на управлението. Лидерът на БСП изтъкна, че тази промяна изисква смелост от много хора. „Тя зависи от всеки от вас, уважаеми българи. Колкото по-рано я поискате, толкова по-рано ще я почувствате. Ние вярваме, че тя идва скоро“, заяви Корнелия Нинова.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари