Неврологията в МБАЛ - Разград става КОВИД отделение

3
Предвидени са достатъчно легла за хора с неврологични проблеми, които се нуждаят от спешни медицински грижи. С това поредно преструктуриране, леглата за болни с коронавирус стават 107, от общо 285 в лечебното заведение
Предвидени са достатъчно легла за хора с неврологични проблеми, които се нуждаят от спешни медицински грижи. С това поредно преструктуриране, леглата за болни с коронавирус стават 107, от общо 285 в лечебното заведение Видео: КИС 13

Неврологичното отделение в МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Разград се преобразува за настаняване на пациенти с КОВИД-19

Предвидени са достатъчно легла за хора с неврологични проблеми, които се нуждаят от спешни медицински грижи. С това поредно преструктуриране, леглата за болни с коронавирус стават 107, от общо 285 в лечебното заведение, предава КИС 13.

Към момента, около 50 души от медицинския персонал в болницата са заразени с КОВИД-19. Лекари от ушно и очно отделение обаче отказали да работят с пациенти с коронавирус, като най-вероятно ще има предприети мерки от страна на принципала.

Със съдействието на областния управител Гюнай Хюсмен в МБАЛ - Разград е доставен мобилен рентген от "Пирогов" за нуждите на пациентите, които са на изкуствено душане. Крайно необходим обаче е и стационарен апарат, тъй като този, с който разполагат е постоянно повреден.

Освен за лечение на КОВИД-19, в болницата е създадена организация основните отделения да приемат пациенти с други заболявания и да работят с пълен капацитет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари