Общинско дружество в Русе отчете печалба от близо 300 000 лева

0
"Общински пазари" има ръст в приходите с 18 000 в сравнение с 2016 година
"Общински пазари" има ръст в приходите с 18 000 в сравнение с 2016 година

Дружеството "Общински пазари" в Русе, което стопанисва 11 търговски обекта, приключва финансовата 2017 г. със счетоводна печалба в размер на 291 000 лева.

Това съобщиха от местната управа в града, след като днес комисия за оценка на финансово-икономическите резултати е изслушала докладите на управителите на осемте общински търговски дружества.

"Общински пазари" е отчело ръст на приходите от 18 000 лева в сравнение с 2016 година. Това се дължало на направените реконструкции на Централния пазар, на заработилите през миналата година шест нови обекта на пазар "Здравец Изток" и на привлечените нови наематели в обновените обекти.

За миналата година "Общински пазари" е внесло в бюджета на общината 274 000 лева.

През тази година дружеството ще извърши реконструкция на част от Централния пазар, като ще бъде построена сграда с площ 350 кв. м, която ще се състои от покрита външна площ за търговия и стокови складове и магазини с модерен вид.

По време на днешното заседание управителите на общинските търговски дружества-лечебни заведения, са представили пред комисията своите намеренията за тази година, свързани с инвестиции в материалната база, в закупуване на медицинска апаратура и техника, както и в квалификация на персонала.

Комисията ще предложи на Общинския съвет в Русе да бъдат приети годишните финансови отчети и доклади за дейността за 2017 г. на осемте общински търговски дружества, да бъде отчислен 50 процента дивидент за общината от печалбата на "Общински пазари" в размер на 124 450 лева, а лечебните заведения да бъдат освободени от внасяне на дивидент, като средствата ще се използват за изпълнение на инвестиционните програми за тази година. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари