Над 12 000 русенци са посетили Ледената пързалка

1
Тази година леденият атракцион не е излязъл на печалба
Тази година леденият атракцион не е излязъл на печалба Снимка: Facebook

Тази година леденият атракцион не е излязъл на печалба

Над 12 хиляди души са посетили ледената пързалка, която по традиция радва малки и големи около коледните и новогодишни празници. На 16 януари съоръжението бе демонтирано, а анализът на данните показва, че посещаемостта е малко по-ниска в сравнение с предходния сезон. Тогава на леда са се качили повече от 15 хиляди души, съобщава БРЯГ.

Управителят на „Общински пазариКунчо Кунчев менажира ледената пързалка от три години. Разказва, че този сезон е бил по-слаб от предходния, тъй като отварянето на съоръжението се случи шест дни по-късно от предната година заради топлото време. Кунчев припомни обаче, че за привличане на посетители бяха организирани повече развлечения. Поставена беше привлекателна украса, рамка за снимки, приказни герои забавляваха децата, а Дядо Коледа участва в техни игри и занимания. Осигурен беше и треньор, а в празничните дни посетителите бяха черпени с чай.

"Равносметката показва, че в общинския бюджет са били внесени 7 хиляди лева, което е плюс за града, посочи Кунчев. Но не може да не отчете, че за разлика от предни години, когато атракционът е излизал на печалба, тази година приходите са покрили разходите. „Може би по-ниската посещаемост е сигнал за зараждаща се криза в развлекателния бизнес, а и хората по-трудно отделят пари за такива забавления”, каза още Кунчо Кунчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Кунчо математикът
    С 3 хилки по-малко посетители от миналата година, с толкова средно Русе намалява годишно, а не че хората нямали пари, стига сте лъгали.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари