Петте продукта, които да забравим след 40

2
Хората над 40-годишна възраст трябва да изключат от менюто си някои храни
Хората над 40-годишна възраст трябва да изключат от менюто си някои храни

Учените са убедени, че ако хората над 40-годишна възраст изключат от менюто си няколко храни, то с годините ще изглеждат по-млади и здрави.

Експертите на Световната здравна организация заявиха, че след 40 години е по-добре да се изключат от ежедневната диета пет продукта.

Ограничението в храненето ще им помогне да запазят младостта си. След 42-ата година скриването на признаците на остаряване става все по-трудно.

Ето кои пет храни да изключите от менюто си, след като навършите 40:

Захар

През последните години експертите откриха много отрицателни свойства на захарта. Тя влияе отрицателно върху работата на мозъка, сърцето, кръвоносните съдове и също така засяга имунната система и хормоналния баланс. 

Експертите силно препоръчват на хората над 40-годишна възраст да консумират не повече от 36 грама захар на ден за мъже и не повече от 20 грама за жени. Това е около 7 супени лъжици за мъже и 4 за жени.

Продукти от бяло брашно

Този вид брашно съдържа много ненужно нишесте, което лесно се разгражда в тялото и повишава нивото на кръвната захар. Обикновеното брашно може да бъде заменено с овесени ядки, смлени бадеми или кокосови стърготини.

Сол

Учените отдавна са доказали, че солта вреди изключителн много на сърдечно-съдовата система, а също така увеличава риска от хипертония и инсулт, пише Zdrave.to

Продукти с транс мазнини

Сърдечно заболяване може да възникне при всеки, който консумира храни, които съдържат много транс-изомери на мастни киселини, т.е. транс-мазнини. Най-често те се намират в маргарина. До 5% транс-мазнини се намират в месото.

Червено месо

Съвременните учени са доказали, че колкото по-малко в човешкото тяло са животинските протеини, толкова по-добре за здравето. Те препоръчват елиминиране или значително намаляване на консумацията на червено месо. Световната здравна организация дори го включи в списъка с канцерогени храни. Този продукт е най-опасен в обработената форма - като колбас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари