Какво е състоянието на приятелката на Дивна?

1
20-годишното момиче пострада при катастрофа край село Българене
20-годишното момиче пострада при катастрофа край село Българене

Информацията за това, че са ампутирали двата крака на 20-годишната приятелка на Дивна, след катастрофа край село Българене се оказа недействителна.

След публикацията на  вестник "Телеграф", цитиран от Блиц и от много други медии, с Dunavmost се свърза Радостина Иванова, която е агент на Кристин Илиева. Г-жа Иванова опроверга информацията за състоянието на пострадалото момиче, което е един от най-успешните български модели.

20-годишната Кристин Илиева е с тежки фрактури на 2-та крака и разкъсвания на десния крак. 

Първата животоспасяваща  операция е извършена още на 12.03 няколко часа след катастрофата в УМБАЛд-р Георги Стански от доц. Тодоров. гр. Плевен, а след това е преместена в ВМА където екип от специалисти за грижи за нея.

Общото и състояние към момента е добро, но поради тежките фрактури и разкъсванията на единия крак е поставена в баро-камера, следващата седмица и предстоят още опрерации.

За съжаление прогнозите не са особено приятни и физическото й възстановяване може да продължи поне година.

Кристин е един от най-успешните ни модели. В момента е лице на пролетно-лятната колекция на TWINSET и на новия аромат на испанския бранд TOUS. През зимата пък бе лице на немския гигант New Yorker . Изключителен професионалист с огромен потенциал и възможности за развитие в модния бранш. Работи с едни от най големите агенции по света.

Всички са шокирани от случилото се и се молим бързото и възтановяне.

Зверската катастрофа е станала в понеделник около 13 часа. Двете момичета пътували от родния град на певицата Русе към София. Малко след с.Българене Дивна започнала да изпреварва друга кола. Изведнъж обаче изгубила контрол над возилото, излетяла от платното в ляво по посоката си на движение и се забила в мантинелите. 

Ударът е бил жесток, пожарникари са рязали колата, за да извадят пътничката, която е била с два счупени крака. Първоначално пострадалата е откарана в плевенската болница, а след това е транспортирана към София. По време на вчерашната оперативка в плевенската болница е било докладвано, че се е наложила ампутация на двата крака на пътничката. Направената алкохолна проба на Дивна била отрицателна.

"Не е станало в нашето село, а до следващото - Деляновци, което е към община Свищов. Ние само чухме сирените на линейките", разказа кметът на село Българене Симеонка Мусакова. Екип на вестника се опита вчера да се свърже два пъти с Дивна - първия път телефонът й даваше свободно, но никой не вдигна, а втория път затвори.

Жена от съседното село Деляновци, която всеки ден пътува по този път, разказва, че в понеделник времето било слънчево, а следващият ден се изсипал големият дъжд.

"Минах оттам около 16 ч., видях, че мантинелата е съборена и имаше сребриста кола. След мантинелата има леко дере, може би високо около половин метър, в което колата беше паднала. Мислехме, че шофьорът е заспал", спомни си свидетелят.

Според жената участъкът, на който излетяла колата, е прав. По случая са назначени технически експертизи, които трябва да установят как е станала катастрофата и с каква скорост се е движел шофьорът. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • до 6
    А опитвал ли си се ти да караш така там? Защото и аз съм пътувал доста из Румъния. Имат едни цивилни полицейски коли, които...
  • докато
    КАТ се крие в храстите и засича електронно, това ще продължава! Необходимо е Физическото им присъствие и моментален контрол,...
  • До 5
    Колега, кръстосвал съм почти цяла Румъния надлъж и нашир, повярвай ми, и там си карат по същия начин - бързат, не спазват...
  • русенец
    Тази катастрофа не е станала със скорост 50 километра в час. Вината за нея е на българската държава, в частност на КАТ и...
  • Викаш сара,
    реват за геноцида срещу тях, ама това не им пречи да го прилагат срещу палестинците?!? Не знам ясно ли ти е, ама...