Вятър, бури, валежи и градушки - температурите падат с 15 градуса

11
Прогноза на Анастасия Стойчева
Прогноза на Анастасия Стойчева Видео: NOVA

Прогноза на Анастасия Стойчева

Нови рекордни температури за април бяха наблюдавани на 15-ия ден от месеца в страната. Във Видинско термометрите отчетоха 33,1 градуса, като предишният рекорд за региона е бил през 2003 г. В Лом отчетоха 33,6 градуса, в Стара Загора – 30,8 градуса и в Мургаш – 20,8 градуса. А абсолютният рекордьор за деня е в град Русе - 34,7 градуса. Това коментира в „Интервюто в Новините на NOVA” метеорологът Анастасия Стойчева.

Според нея през последните три-четири години за периода април-юни месечните температури са били доста хладни, но тази година ще бъде различно. "Трудно е да си правим генерални заключения какво ни очаква. Тенденцията за по-топло време и по-високи температури е ясно забележима", отбеляза още Стойчева.

Синоптикът сподели, че високите температури не се наблюдават единствено на територията на България, но и по цял свят.

"Тази студена въздушна маса, която ще достигне и до България, вече нахлува от западната част на континента. Бързо ще се понижат температурите", каза Стойчева по повод предстоящото захладняване в страната, и добави, че температурите ще бъдат с около 15 градуса по-ниски.

"Ще има бързо понижение на дневните температури – под 20 градуса. Ще се понижат и минималните температури. Ще има усилване на вятъра, гръмотевични бури, валежи и градушки. Сняг може да превали в районите до около 1000 м надморска височина в западната част на Стара Планина", обясни още тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Балканеца
    Кравите са виновни, не се очаква да пърдят достатъчно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари