Прокуратурата влиза в болницата при Динко Вълев

0
Освен като лидер на ОПГ, той ще отговаря и за изнудване
Освен като лидер на ОПГ, той ще отговаря и за изнудване Снимка: Личен архив

Освен като лидер на ОПГ, той ще отговаря и за изнудване

Прокуратурата влиза в една от болниците в Бургас, за да предяви обвинение на пациента Господин Вълев, по-известен като Динко, "ловеца на бежанци". Вълев се разследва за ръководене на организирана престъпна група (ОПГ) за изнудване, уточниха от окръжната прокуратура в Ямбол и потвърдиха, че повече няма да го чакат да излезе от болницата, за да му предявят обвиненията.

След като е изтекла клиничната пътека, по която първоначално е приет Динко, той вече се лекува по друга, този път май ставало дума за счупване на пръста, пише 24 ЧАСА.

С тромб и в тежко състояние Господин Вълев бил приет в болница в Бургас - такава информация разпространи сам Динко на 20 април, веднага щом плъзна слух, че го разследват за участие в ОПГ за рекет и всеки момент ще бъде арестуван.

Вече пети ден от болницата не дават информация - там ли е пациентът Вълев, от какво е болен и какво е състоянието му. Всеки ден от 20 април насам наш репортер звъни на телефона на Динко, той вдига, изслушва и казва: "Приятен ден ви желая." И затваря.

От окръжната прокуратура в Ямбол внесоха малко яснота с официално съобщение от 22 април, в което потвърдиха, че Вълев се разследва за участие в ОПГ, която ръководел и че предстои да бъде привлечен като обвиняем, но когато бъде изписан от болницата.

Стана ясно още, че в ареста вече са двама от обкръжението на Вълев

- Стойко К. и Григор Г. Те са с мярка "задържане под стража", наложена от окръжния съд в Ямбол.

Според разследващи престъпната група е действала от октомври 2021 г. до 16 април т.г. Била създадена схема за изнудване на тираджии, катастрофирали или претърпели аварии на пътя. Това ставало покрай легалната дейност на Вълев за репатриране на тежкотоварни автомобили.

Осведомени разкриват, че клиенти на Вълев първоначално уговаряли едни суми за услугите, после били изнудвани за още пари, като ставало дума за 4-цифрени суми в евро. За да ги принудят да плащат допълнително, членове на престъпната група използвали и силови методи, сипели заплахи за имуществото, здравето, дори за живота на пострадалите.

В прокуратурата в Ямбол е постъпил сигнал от потърпевш, принуден да даде на бандата солидна сума. По отношение на друг пострадал, също рекетиран от хората на Вълев, деянието е останало недовършено, уточняват от обвинението.

Освен като лидер на ОПГ, за което законът предвижда от 3 до 10 г. затвор, Динко ще отговаря и за изнудване.

Ако бъде признат за виновен, може да получи от 2 до 10 г. затвор и глоба от 4000 до 6000 лв. По преценка съдът може да постанови и конфискация до 1/2 от имуществото му, казват юристи.

Случаят с престъпната група, за която се разследва Вълев, не е първият му досег с полиция и прокуратура, но е най-сериозният до момента. Името на Бозавия, както някои наричат Динко, а той е кръстил своя превозваческа фирма така, влезе в кримихрониките отново през август м.г.

Тогава Вълев бе обвинен в хулиганство и принуда, че пред хипермаркет в Равда, разобличавайки просяк, който се правел на сакат, го блъскал, обиждал, а впоследствие го накарал публично да се извини на хората.

Действията на Динко дори бяха заснети в специално видео, разпространено в социалните мрежи, на което ясно се вижда как Вълев блъска и събаря мнимия инвалид. Тогава прокуратурата настоя за постоянен арест, но районният съд в Несебър не уважи искането и пусна Вълев срещу 5000 лв. гаранция.

Той пък от своя страна се разкая и дори предложи да осигури работа на просяка. Месец по-късно Вълев претърпя инцидент на пътя, докато се опитвал да репатрира обърнат тир край Девин. Стрелката на кран се счупила и паднала върху Динко.

Той е бил отведен с частен хеликоптер в софийска болница, където е спасен и се възстановява напълно. След този инцидент той твърди, че животът му се обърнал и щял да е друг човек - много по-добър и внимателен. Дори обяви, че ще се кандидатира за президент на следващите избори.

"Голям привърженик съм на Крумовите закони. Който краде, ще бъде сериозно наказан. Два пъти повече правомощия ще се дадат на полицаите, защото сега нямат и престъпниците ги тъпчат", заявява Вълев пред в. "България днес".

И допълва: "Имам много повече акъл от сегашните управляващи. Ще инициирам референдум за президентска република, друго спасение не виждам."

През 2016-а Динко залови група сирийски бежанци, минали нелегално границата ни с Турция. Затова повечето хора му казват "ловеца на бежанци".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    бинко
    Колко пияни тираджии е ходил да спасява със своите огромни и скъпи машини, някой има ли представа? В Европа цените за такъв тип услуги са няколко пъти отгоре. Цената зависи от ситуацията и инцидента. По телефона се обяснява едно, тръгва се с определен тип техника към произшествието и като се констатира на място, че работата е доста по-сериозна и трябват още машини, е не е ли в правото си да иска допълнителни пари? Фирмата му оперира из цяла България. Познавам шофьори на камиони, които ще му останат благодарни и задължени за цял живот, понеже никой друг не се хваща да ги измъкне от канавката. Неудобен е на всички от години, това е факт. Ще разберем подробности по-нататък...
  • 2
    2
    До запознат
    Потвърждавам. Случай от 2021. Австрия, 4 км след границата закъсахме. Репатрак за 12 км до най-близкия сервиз на Бош. 2145 евро.
  • 4
    1
    запознат
    В Австрия за 5 километра, 5 КИЛОМЕТРА, репатрак на камиони, OAMTC вземат 700 евро а у нас да не смеят и 500 лева да поискат, така ли ? Не съм фен на бозавия, но ако вади 50 тона машина от канавката за 2 хиляди еврота, то в това няма нищо фрапиращо, и след разходите не му остават толкова много, повярвайте ми. Би трябвало да иска повече. Но простоватият ни изстрадал народец, лапа всяка мръвка, хвърлена му от "медиите". Лапай, мурджо мръвки !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари