Зрелостниците от МГ „Баба Тонка“ получиха своите дипломи

5

82 ученици завършиха обучението си с отличен успех

Днес в зала „Европа“ на тържествена церемония бяха връчени дипломите на завършващите Математическата гимназия „Баба Тонка“. 16 дванадесетокласници с отличен успех бяха наградени за своите постижения.

„Използвайте наученото през годините, за да бъдете полезни на обществото. Знанията, получени в училище, ще ви отворят много врати, но родното място винаги ще има нужда от вас и вашата сила.“

С тези думи се обърна към завършващите кметът на Русе Пенчо Милков. Той връчи отличието на тазгодишния първенец на випуска Константин Георгиев. Отличникът получи и плакет за изключителни успехи в областта на математиката, лингвистиката, статистиката, предприемачеството и английския език. Той изрази своята признателност към учителите и съучениците си, и сподели разбирането си за успеха - важно е да си заобиколен от правилните хора, които ти помагат по пътя нагоре.

Директорът на училището Галина Бобева връчи дипломите на всички абитуриенти. 82 от тях завършват с успех над 5,50. Бобева им благодари за хубавите спомени и ги увери, че въпреки моментите, в които учителите са били строги с тях, Випуск 2023 г. е оставил своята следа в историята на училището.

Директорът представи и статистика на резултатите от държавните зрелостни изпити на завършващите МГ „Баба Тонка“ в сравнение с учебните заведения от цяла България. 101 ученици от русенското училище са държали матура, като средният им успех е 4,96 на фона на 3,93 за страната. Похвално е и постижението на Мартин Станчев от 12 „а“ клас, който е един от 30-те ученици в България с пълни шестици на тазгодишните зрелостни изпити.

На церемонията присъстваха още заместник-ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ доц. Десислава Атанасова, както и много родители и ученици от МГ „Баба Тонка“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Еееее
    Добре бе, номер едно, кажи кои са тези 6 матури и за кои години става въпрос. И аз съм любопитен.
  • 4
    4
    Обективна
    Петата снимка не е от съответната тема! Дали е случайна техническа грешка?
  • -3
    3
    Мнение
    До 1.По татово време, а и до преди няколко години, винаги имаше група богопомазани, която знаеше предварително въпроси, теми и т.н. Сега като родител виждам, че матурите се провеждат по много по честен и равнопоставен начин от колкото в онези времена. Така че за сравнение в резултатите между сегашната матура и едно времешните мюшенгии ме може да се говори.
  • 5
    2
    До 1
    А кои бяха тези шест матури?
  • 5
    1
    русенец
    По Татово време един випуск на МГ беше от около 180 човека. Средният му успех беше около 5,60. Матурите бяха шест на брой.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари