Зрелищен арест след гонка с полицията в Русе

10
Две патрулки гониха "Пежо 206" с русенска регистрация в центъра на града
Две патрулки гониха "Пежо 206" с русенска регистрация в центъра на града Снимка: Dunavmost / Архив

На 27 юли около 15:45 часа в град Русе, служители от дежурен наряд на групата за охрана на обществения ред при Първо РУ забелязали лек автомобил "Пежо 206" с русенска регистрация да се движи по бул. Генерал Скобелев в посока ул. Борисова, като преминал на червен сигнал на светофара и завил надясно към центъра.

Последвало преследване на автомобила, към което се присъединил втори екип от Първо РУ. На кръстовището между ул. Константин Иречек и ул. Буров, колата се е завъртяла срещу посоката на движението. Патрулните автомобили спрели в близост и униформените слезли и се насочили към нея. В това време водачът потеглил, криволичейки към служителите и закачил с предната броня на пежото крака на единия от полицаите, след което предприел движение на заден ход по ул. Константин Иречек и ул. Пенчо Славейков, където в началото на улицата блъснал паркиран до тротоара лек автомобил, след което спрял и последвало задържането му.

При изясняване на самоличността му е установено, че той е 36-годишен мъж от Русе, а с него е пътувала собственичката на колата 31-годишна жена, също от Русе.

При извършените справки, за колата е изяснено, че е с прекратена регистрация, а за поставените на нея табели, че са издадени за друго МПС. П

ри оглед на возилото полицаите са намерили в него общо четири малки бучки бяло кристалообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало положително на амфетамин/метамфетамин, а също и 5 спринцовки с кафява течност в тях.

Случаят е документиран подробно от разследващите и е започнато досъдебното производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари