Зов за помощ: 8-годишният Алекс се нуждае от средства за операция

2
Момчето е с агресивен тумор, и се нуждае от средства за животоспасяващо лечение в Германия и Швейцария
Момчето е с агресивен тумор, и се нуждае от средства за животоспасяващо лечение в Германия и Швейцария

Момчето е с агресивен тумор и се нуждае от средства за животоспасяващо лечение в Германия и Швейцария

Малкият Алекс е диагностициран с много агресивен рак - глиобластом четвърта степен. Преминал е през операция само за взимане на биопсия в България. Операция за отстраняване на тумора е невъзможна поради локацията му, предава bTV.

За семейството на Алекс кошмарът започва през декември.

“Започва да си криви едното краче - лявото и решаваме да го заведем в “Пирогов”. Оказва се, че има тумор в мозъка, четири сантиметра, много голям. Излизат резултатите и се оказва, че е глиобастон - четвърта степен”, каза сестра му Алина Кормушева.

Предлагат им лечение в Германия, първоначалната сума от 150 хиляди евро вече е събрана и от две седмици Алекс е настанен в Град. Направена му е животоспасяваща операция. Сега предстоят лечения, за които са им нужни още много средства.

“Сега започна протонотерапията, която ще продължи шест седмици, от понеделник до петък ще се правят процедурите, като всеки ден ще са с упойка. Надяваме се да смали тумора, а след тази протонотерапия, трябва да се направи и имунотерапия, която обаче ще е най-вероятно в Швейцария. Тя е наистина много, много скъпа”, добави сестрата на Алекс.

Затова семейството призовава, хората с добри сърца да им помогнат. Без тяхната помощ, борбата за живот на Алекс - е невъзможна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Дора Петрова
    https://dmsbg.com/topic/kampanii/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари