Знаете ли какъв сте, ако пиете редовно и имате котка?

1
Как знаем, че някой е умен? Как се измерва?
Как знаем, че някой е умен? Как се измерва?

Как знаем, че някой е умен? Как се измерва?

Имайте на предвид обаче, че „интелигентност“ често се измерва чрез тестове, които са широко критикувани, като поставят определени социални групи в неравностойно положение и свеждат до минимум значението на творчеството.

Психолозите постоянно откриват нови, по-ефективни начини за измерване на когнитивните способности чрез иновативни проучвания и тестове, пише ДРУГИТЕ НОВИНИ.

Списание Business Insider обобщава многогодишни изследвания за признаците на интелигентност над средното ниво и ги обобщава:

1) Вземали сте уроци по музика

Изследванията показват, че музиката помага умовете на децата да се развиват по няколко начина: повишават вербалната комуникация и развиват творческото мислене. Проучване през 2013г. разкрива, че повечето от хората, които са се реализирали напълно професионално и са пълноценни личности, са вземали уроци по музика като деца.

2) Първо дете сте

New York Times обобщава: „Новите резултати от едно забележително проучване, публикувано през юни 2007 г., показва, че по-големите деца имат леко, но значимо предимство в IQ -то. Разликата не е в биологични фактори, а в  психологическото  взаимодействие между родители и деца.“

3) Имате котка

Хората, имащи котки са по-интуитивни и възприемат по-лесно нова информация  – доказва проучване проведено през 2014г. от американски учени измерващо интелигентността и възприемчивостта сред 600  студенти.

4) Били сте кърмени

Изследване през 2007 г. доказва, че бебета, които са кърмени, израстват по-умни деца. Тези деца, които са били кърмени са имали почти седем точки повече на тестовете – но е важно да се отбележи, че се е отнасяло само за тези, които са имали конкретна версия на гена FADS2. (Това версия на гена се е намирала в приблизително равно съотношение между деца, които са били и не са били кърмени.)

5) Вие сте левичар

Те са по-умели и креативни и творческото им мислене е силно развито, показват скорошни проучвания. Много умело могат да комбинират няколко дейности и да извлекат максималното от тях.

6) Пиете алкохол редовно

Еволюционният психолог Сатоши Каназава и негови колеги установяват сред британците и американците, които са отбелязали по-висок коефициент на интелигентност, че употребяват редовно алкохол в сравнение с тези, които са с по-нисък резултат.

7) Слаби сте

Авторите на изследването проведено през 2006 г. смятат, че по-умните деца имат по-добри възможности за образование и по-високо платени работни места, и затова в крайна сметка са в по-добра позиция да се грижат за здравето си, отколкото техните по-малко интелигентни връстници.

8) Имате чувство за хумор

Тука има пряка зависимост, според американски учени. Чувството за хумор е  категоричен знак, че сте и по-умни. Изследването е проведено сред 6000 студенти в Ню Йорк и обобщава: „Колкото по-умни, толкова и по-смешни“.

Източник: ДРУГИТЕ НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари