Златната Ивет Горанова: За мен България е над всичко. Доказахме, че сме на върха! (ВИДЕО)

0
Сълзите ѝ разчувстваха цяла България
Сълзите ѝ разчувстваха цяла България Видео: bTV

В Токио невероятната Ивет Горанова спечели всичките си мачове в каратето и постави на врата си жадуваното злато. Сълзите ѝ разчувстваха цяла България

Днес Ивет гостува в специално студио на bTV и сподели радостта си, че е вдъхновила всички българи и е показала, че страната ни може да се мери с далеч по-големи.

"Все още не осъзнавам напълно какво се случи, но днес, докато се разхождах из София, не мога да повярвам колко много хора ме разпознаха, дойдоха да се снимат с мен, трепереха, разплакаха се, което за мен е нещо уникално - да видя колко хора са се вдъхновили, че са българи и да покажем къде е България. Всяка една дума за мен е ценна, когато чуя искрени думи. Най-вече това, че са вярвали в мен.", каза Горанова.

снимка: Lap.bg

България вече може да се похвали и с втори златен медал в Япония, след като днес боксьорката Стойка Кръстева прегази поредния съперник на ринга.

"Тези емоции наистина нямат срок на годност. Много се радвам и за Стойка, искам да поздравя и нейния треньор. Тя игра шампионски, аз гледах мача. Като гледах видеото с нейното награждаване, се върнах към тези вълнения, когато Ивет беше наградена, гледах поставянето на медала и слушах химна. Изпитвах голяма радост и удовлетворение от добре свършената работа", коментира треньорът на Ивет - Ангел Ленков.

Снимка: Lap.bg

"Преди единствената ни квалификация в Париж през месец юни беше много тежък период за мен, защото изгубих на европейското първенство, точно 20 дни преди квалификацията и доста от моята мотивация и вяра, че мога да участвам на Олимпиадата се изпари. Когато си помислих, че мечтата ми се изплъзва толкова лесно, ми беше трудно да намеря мотивация за самата квалификация. Много се радвам, че успях да се събера, да се вдигна и да спечеля квотата.", заяви олимпийската шампионка в каратето.

"Бях подготвена психически още преди да тръгнем за Токио. Знаех, че в Япония ще има много моменти, в които трябва да запазиш самообладание, да останеш спокоен, защото ако започнеш да си хабиш енергията за излишни неща, накрая ще се изхабиш за най-важния момент - когато излезеш на състезанието."

снимка: Lap.bg

С Терлюга (сребърната медалистка) винаги сме влизали в някакви разговори. Даже тя след един мач преди две години ми каза "Следващия път ММА!". защото двубоят беше изключително оспорван и атрактивен. Всички каратисти, когато дойде време за нашия мач, го гледат и цялата зала избухва."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари