Златна значка "Русе" за художника Стефан Ганев

0
Златна значка "Русе" за художника Стефан Ганев

Кметът Пламен Стоилов връчи златна значкаРусе“ на художника Стефан Ганев. Полковника, както всички го наричат, преди броени дни, на 18 юли, отпразнува своя 80-годишен юбилей. По този повод в началото на месец юли бе открита и негова самостоятелна изложба.

Днес, кметът на Община Русе прие в кабинета си художника, заедно с неговата дъщеря Виктория Джукова. „Моето желание е хората на изкуството в Русе да се чувстват подкрепени от местната и държавната власт. Затова винаги съм на разположение“, увери кметът Пламен Стоилов и пожела на Стефан Ганев да продължи да рисува още дълги години.

Развълнуваният художник благодари за признанието и направи кратка равносметка за постигнатото в живота си. „Четвърт век от живота си посветих на армията, 35 години на изкуството… Гордея се като българин и с прекрасна съпруга, две дъщери, 4 внука и 5 правнука. Ето защо животът ми има смисъл“, заяви Стефан Ганев. Художникът допълни, че за своите 80 години е прозрял, че човек става богат не когато взима нещо, а когато дава.

Равносметката на художника включва още над 800 нарисувани картини и 23 изложби. Голяма част от картините му са притежание на частни колекционери от цял свят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари