Зимното почистване на републиканската пътна мрежа в Русенско е гарантирано

1
Специализираните автомобили са изправни, осигурени са и необходимите количества луга и сол
Специализираните автомобили са изправни, осигурени са и необходимите количества луга и сол Снимка: Dunavmost / Архив

Специализираните автомобили са изправни, осигурени са и необходимите количества луга и сол

Зимното почистване на републиканската пътна мрежа, която в Русенско е приблизително 512 километра, е напълно гарантирано. Това стана ясно от проведена среща между областния управител Анатоли Станев и директора на Областното пътно управление инж. Стамен Савов.

Извършена е проверка на наличната техника, като сериозни проблеми не са открити. При част от специализираните автомобили се е наложил ремонт, но вече дефектите са отстранени. Проверяващите са инспектирали и още редица показатели, като сред тях е снабдяването на машините с GPS устройства, както и сигнализацията за движение в специален режим. Припомняме, че за републиканската пътна мрежа в областта са налични общо 97 машини. 53 са снегорините, като от тях четири са роторните. Налични и са четири автогрейдера, както и седем товарачни машини, три лугоразпрасквачки и трийсет пяскоразстилача. Повечето от последните са комбинирани, т.е. с гребло. Техниката е собственост на „Пътинженеринг“ АД.

Осигурена е доставката и на необходимите инертни материали. По базите в региона са разпределени вече 4 300 тона пясък, както и около 3 600 тона калциев дихлорид. Осигурени са и необходимите количества луга и сол.

Създадена е организация при интензивен снеговалеж и при необходимост движението на камиони да бъде спирано както в съседни области, така и тук на място. Предвидени са няколко опции.

Едната е на пътя между Русе и Бяла, където участъкът позволява, както е било винаги досега, а също и на няколко други места.

Сред вариантите е и булевард „България“ при изключителна необходимост. За да се подсигури навременно и бързо реагиране при пътнотранспортни произшествия и изтегляне на аварирали превозни средства през зимния период са предвидени влекачи на най-критичните участъци в региона. Те са разпределени в непосредствена близост до ДЗС, Писанец, „Долапите“, Обретеник и Бяла. Определени са и местата в района, където ще бъдат позиционирани машините при метеорологични прогнози за очаквани снеговалежи и усложнени зимни условия. Актуализирани са и списъците на пациенти на хемодиализа. По последни данни хората, нуждаещи се от такова лечение в региона са малко над 100.

В срещата участваха още директорът на Регионалната дирекция по автомобилна администрация Венцислав Шахънов, представители на пътно поддържащата фирма „Пътинженеринг“ АД, Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението, а също и на пътна полиция към Областната дирекция на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Мирко
    Гербаджиите са дялан камък бре! Дето и да го турнеш все пасва. Пък и фирмата Пътинженеринг дето си дава камионите под наем на общината и тя тяхна. А пък нея как я "купиха" е друга тема. Чакам да видя някои от тях в панделата за кражби и некадърни ремонти.
  • 8
    1
    Снежният човек
    Стига зимата да не ни изненада, като всяка година, нали? Тогава гаранция, че всички русенци ще бъдем пак като изненадани ... с греблото в ръцете!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари