Журналист сравни отношенията между Русия и Украйна с тези между България и Северна Македония

0
Посланикът на ЕС в Република Северна Македония Дейвид Гиър отхвърли днес сравнение на отношенията между Русия и Украйна с отношенията между България и Северна Македония
Посланикът на ЕС в Република Северна Македония Дейвид Гиър отхвърли днес сравнение на отношенията между Русия и Украйна с отношенията между България и Северна Македония

Посланикът на ЕС в Република Северна Македония Дейвид Гиър отхвърли днес сравнение на отношенията между Русия и Украйна с отношенията между България и Северна Македония, предаде МИА

На съвместна пресконференция с френския посланик Сирил Бомгартнер представителят на ЕС коментира въпрос на журналист. Той сравнява условията, които руският президент Владимир Путин поставя на Украйна с тези, които България поставя на Северна Македония в историческия контекст на определянето на нациите.

Гиър каза, че ЕС изцяло отхвърля това сравнение между двете ситуации, които според него са напълно различни.

"Действията на Русия са осъдени от Общото събрание на ООН и това са две различни ситуации. Изцяло отхвърлям правенето на паралели между отношенията на Русия и Украйна с отношенията между България и Северна Македония.

В Украйна има бомбардирани градове от руската армия, има нападение върху суверенна държава, чиято територия е поставена под въпрос", каза Гиър.

Посланикът на ЕС изтъкна, че в двустранните отношения между Скопие и София има няколко спорни теми, но, както каза той, България беше първата страна, която призна независимостта на Северна Македония и продължава да подкрепя нейната цялост и суверенитет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари