Журналист: Най-големият съюзник на Борисов и мутрите са цените на тока, газта, парното, водата

0
На тоя фон служебното правителство не прави НИЩО
На тоя фон служебното правителство не прави НИЩО Снимка: Dunavmost, архив

Най-големият съюзник на Борисов и мутрите са цените на тока, газта, парното, водата. И по-точно неспособността на служебното правителство да се справи с този огромен проблем

 Баце през цялата кампания ще бие тъпана как при него тока и газът са били два пъти по-евтини, а сега Радев и правителството съдират кожите на българите с високи цени. И макар лично той да има немалка вина за сегашната енергийна катастрофа, формално ще е прав - цените на газа и на тока са скочили два пъти от пролетта досега. С тях поскъпва и парното на централите на газ, очаква се скок на водата с над 50% от януари заради помпите на ток.

На тоя фон служебното правителство не прави НИЩО. Спретнаха един дирижиран търг за електроенергията от АЕЦ, който се оказа пълен провал - износителите купиха тока и го продадоха навън, реализирайки големи печалби. Прочетох вече няколко анализа на експерти какво да се направи за цената на тока и съм убеден, че има решение, все пак произвеждаме достатъчно електроенергия и голямата част от нея е на приемлива цена. Просто някой трябва да разпише тия наготово поднесени решения в нормативен акт. Но няма кой.

Служебният енергиен министър Андрей Живков е абсолютен некадърник, който досега не е свършил работа и за пет пари. Никакви разследвания за турски поток, за липсващия интерконектор с Гърция, никакви промени на енергийната борса. Не разкараха и шефа на Булгаргаз, който вместо купува евтин азерски газ, брои двойно повече пари за руския. Всъщност след напускането на Кирил Петков и Асен Василев всички действия по разчистване на кочината като че спряха и настана пълна тишина. Какво прави новият икономически министър Даниела Везиева? А новият финансов Валери Белчев? Освен че си вземат заплатите всеки месец.

А в земеделието тишината е оглушителна макар там кражбите да са огромни, документирани и общоизвестни. Това министерство явно все още е на ДПС. А май и енергийното. И какво правят министрите на Радев? Ами гледат да не ровят. Нали уж президентът и движението са във война? Айде удари ги де.

Петър Гецов, журналист 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари