Жозеп Борел: Путин губи политически и морално с войната в Украйна!

0
Предвижда се от ноември да започне обучение в ЕС на 15 000 украински военни, заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността
Предвижда се от ноември да започне обучение в ЕС на 15 000 украински военни, заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Снимка: AFP

Предвижда се от ноември да започне обучение в ЕС на 15 000 украински военни

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви днес, че руският президент Владимир Путин губи политически и морално с войната в Украйна. Подкрепата на ЕС за Украйна остава най-първостепенната ни задача, добави той.

Борел поясни, че с днешното решение на европейските външни министри се предвижда от ноември да започне обучение в ЕС първоначално на 15 000 украински военни. Той отбеляза, че обучението ще продължи поне две години.

Събираме доказателства и сме готови да реагираме със средствата, с които разполагаме, заяви Борел по повод съмненията, че използваните от Русия дронове за удари в Украйна са доставени от Иран. Той уточни, че Техеран решително отрича да са използвани ирански дронове във войната в Украйна, предаде БТА.

Унгария досега е подкрепяла или не се е възпротивявала на санкциите срещу Русия, посочи Борел по повод предприетата от унгарските власти кампания срещу санкциите. Той добави, че Будапеща не е възразила и срещу днешното решение за обучение на украински военни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    colibri
    До 4: Благодаря Ви за инфото- ще погледна клипа, който съм пропуснала. :)
  • 4
    6
    М-хм до 3:
    И двете ми баби, лека им пръст, отдавна са по гробовете си, но явно теб, ТРЕТАТА ми баба, доста са те зомбирали от Козяк, че да ръсиш простотия след простотия. Отдавам го на *ваксинирането* ти против ковид, идиот/ка такъв/ва!
  • 4
    5
    русенец
    И Борел и фон дер ЛайНен биха изглеждали добре на бесило, а и ще е справедливо.
  • 7
    4
    До 2:
    Като спомена за *ваксини*, този клип, в който €вродепутати разобличават тревожни факти с Пфайзер, €вропейските институции и Урсула фон дер Лайен, е от днес: https://www.youtube.com/watch?v=8pDJGywHEL8
  • -7
    3
    Бабата на 1
    Знаех си аз,че това постоянно падане на глава, няма да ти се отрази добре здравословно.Затова, поне мълчи ма бабе,кротувай си .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари