Животновъди: Тровим собствената си нация

3
Секторът е пред фалит. Животновъдите у нас са готови и за ефективни протести​
Секторът е пред фалит. Животновъдите у нас са готови и за ефективни протести​

Секторът е пред фалит. Животновъдите у нас са готови и за ефективни протести​

Животновъдството в България е пред фалит, предупредиха представители на организации в сектора, предаде БНР.

На общо събрание те са поискали среща с президента, служебния премиер и финансовия министър, но такава още не е определена.

Животновъдите са готови и за ефективни протести.

Изкупуването на суровото мляко се спира. В същото време млекопреработвателните предприятия работят и вече са задръстени от стока, каза председателят на "Обединени български животновъди" Бойко Синапов.

"Ние всички, и потребители, и ние, като фермери производители, разбрахме какъв е проблемът. Единствено държавата не можа, и контролните органи не могат да разберат къде е проблемът. Проблемът е в тези големи вериги, които слагат монопол и извиват ръцете на държавата.

Но ние сме в безизходица. Нашата продукция се изкупува на ужасно ниски цени, не само суровото мляко и меса…"

Нито зеленчукопроизводителите, нито ние сме виновни за високите цени в магазинната мрежа, категорично заяви Бойко Синапов.

"Защото на наш гръб се внасят и се продават чужди бракувани продукти, които влизат в България. Защо? Защото ние сме разграден двор. Тровим собствената си нация. Нископродуктивни продукти се вкарват и се продават с български етикети. Някой трябва да го признае. Самото общество трябва да се събуди, защото това трябва да бъде прекратено."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    фена на Путин
    КАУФЛАНТА, ЛИДЕЛА, БИЛИЧКАТА.... Честита европа ! Нека захраним още повече богатите а ние да се сринем на дъното. Разбрахте ли накрая, какво е европейският съюз ? Вкарат ли ви еврото и край с вас плебейска изкуфяла нация. Австрийци и немци ви грабят безобразно а тук се занимават с паметници и украински помощи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари