Живко Коцев: Униформата трябва да се носи с достойнство и да излъчва силата на закона

0
Ръководството на МВР няма да толерира некоректно и неуважително отношение към гражданите
Ръководството на МВР няма да толерира некоректно и неуважително отношение към гражданите Снимка: ОДМВР - Разград

Ръководството на МВР няма да толерира некоректно и неуважително отношение към гражданите​, заяви главният секретар на МВР по време на годишния отчет на ОДМВР - Разград

Министерството на вътрешните работи е във фокуса на общественото внимание ежедневно. Отговорността на всеки служител трябва да се персонифицира и да се завиши контролът от страна на средния ръководен състав. Това каза в Разград главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев.

Той присъства на годишния отчет-анализ на областната дирекция.

Униформата трябва да се носи с достойнство и да излъчва силата на закона. Работата на улицата и наркоразпространението са изведени като основен акцент в дейността на служителите на вътрешното министерство. Ръководството на МВР няма да толерира некоректно и неуважително отношение към гражданите - числата в отчетите не са важни, важно е как хората възприемат действията ни и дали ги одобряват, допълни още той, цитиран от пресцентъра на МВР.

Основен акцент в изказването на окръжния прокурор на Разград Тихомир Тодоров бе скъсяването на периода на разследване – от установяване на дадено престъпление до постановяване на присъда, или т. нар. „наказана престъпност“. Според него това ще доведе до повишаване ефективността на работа, нарастване на доверието и запазване на положителните тенденции в дейността на двете институции.

В структурата на регистрираната криминална престъпност доминиращи за периода са общоопасните престъпления с дял от 48 %, а тези против собствеността запазват устойчив дял от 26,7%. Ръст се отчита при случаите на домашно насилие. Най-много инциденти от този тип са регистрирани в РУ Разград.

При престъпленията за притежание и разпространение на наркотични вещества през 2023 г. се отчита намаление с 9,7%. За отчетния период са започнати 70 досъдебни производства за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Намаление от 18,80% се отчита и при престъпления за управление на МПС след употреба на алкохол. Анализът сочи, че основната причина за намаляване броя на престъпленията по чл.343 б от НК са предприетите законодателни мерки за изземването на превозното средство на провинилите се водачи. Превантивната дейност от страна на служителите, работещи по линия на пътния контрол е завишена - данните показват увеличение със 70% на извършените проби на шофьори за употреба на алкохол и наркотици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    весо
    Униформата с достойнство да се носи,а цивилните да се договарят по клубове и кафенета
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари