Живакът скача до 20 градуса другата седмица

0
Температурната амплитуда за по-малко от седмица ще доближи, а възможно и да премине 50 градуса
Температурната амплитуда за по-малко от седмица ще доближи, а възможно и да премине 50 градуса Снимка: ThinkStock/Guliver

Само седмица след ниските температури в началото на месец март, през следващата седмица температурите на места ще достигнат и преминат плюс 20 градуса.

По този начин температурната амплитуда за по-малко от седмица ще доближи, а възможно и да премине 50 градуса: на 1 март имаше места с температури до минус 25 градуса, а към средата на следващата седмица и около 10 март на места ще имаме температури, близки до 25 градуса над нулата.

През трите почивни дни времето ще бъде динамично и променливо, с превалявания в низините  от дъжд.

Днес ще остане почти без валежи, а температурите ще бъдат в широки граници, от минус 3-4 на север по поречието на Дунав до 10-12 градуса в крайните южни райони.

В Дунавската равнина ще духа западен вятър, временно до умерен.

Снежната покривка в страната бързо ще се топи.

В неделя от запад на изток ще превали, а температурите ще останат без съществена промяна.

През следващата седмица тенденцията за затопляне ще продължи и към сряда-четвъртък на места ще има температури, близки  до 20 градуса.

Според предварителните сценарии  на моделите, топло ще бъде към 10 март, а към средата на месеца предстои захлаждане, с превалявания от дъжд и сняг.

Март е преходен месец между зимата и пролетта  и подобна динамика и резки температурни преходи с големи амплитуди са нормални.

Според по-голямата част от световните метеоцентрали, средномесечните температури ще бъдат около или над обичайните, а месечните количества валежи - над обичайните за месеца.

Астрономическата пролет тази година настъпва в 18 часа и 16 минути българско време на 20 март

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари