Жива "река" ще потече на центъра на Русе

1
70 ученици от корабостроителната гимназия, облечени в синьо, ще се влеят символично в река Дунав
70 ученици от корабостроителната гимназия, облечени в синьо, ще се влеят символично в река Дунав

Жива река от над 70 ученици от деветите класове на „Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване“ в Русе, облечени в синьо,  ще „потече“ от центъра на града, за да се влее символично във водите на Дунав по случай Международния ден на реката – 29 юни.

След това Цар Нептун ще извърши Речно кръщение на учениците пред сградата на Речния информационен център - Русе на ул. „Пристанищна“ №20 А. Придобили нови речни или морски имена, децата ще направят кратка разходка с кораба „Русчук“, собственост на „Дунавски драгажен флот“ АД, който ще тръгне от понтон 2 на Пристанищен терминал Русе-Център.

Това са част от предизвикателствата, пред които ще се изправят бъдещите капитани, моряци  и инженери по време на организираното от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ събитие по случай празника на река Дунав. След речното кръщение учениците ще се запознаят с функционирането на Речната информационна система, както и ще имат възможността да разгледат Пристанищен терминал Русе - Запад и да се докоснат до неговата история.

В празничния ден граждани и посетители на Русе могат да разгледат и изложбата на тема «Река Дунав, Русе и неговото пристанище», организирана от ДППИ, която ще бъде разположена в центъра на града на пл. «Хан Кубрат» в близост до фонтан Цигуларчето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари