Жителите на Ню Йорк са чули тътен при силния трус

0
Земетресение със сила 4,8 по Рихтер удари американския мегаполис
Земетресение със сила 4,8 по Рихтер удари американския мегаполис

Земетресение със сила 4,8 по Рихтер удари американския мегаполис

Земетресение разтърси гъсто населения Ню Йорк, съобщи Геоложката служба на САЩ. Жители споделят, че са чули тътен, предава bTV.

Трусът е бил със сила 4,8 по Рихтер. Земетресението е било усетено в щатите Кънектикът и Масачузетс. Трусът е продължил няколко секунди.

Пожарната служба на Ню Йорк съобщи, че няма първоначални съобщения за щети.

Въпреки че нямаме никакви доклади за големи щети в момента, ние все още оценяваме последствията след земетресението“, обясниха от полицията.

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс успокои жителите на мегаполиса и каза, че могат спокойно да се върнат към ежедневието си, но губернаторът на щата Кати Хочул не сподели неговото хладнокръвие:

Това е едно от най-големите земетресения на Източното крайбрежие, случвали се през миналия век. Всички трябва да взимат ситуацията сериозно в случай на вторични трусове“, подчерта Хочул.

Съветът за сигурност на ООН заседаваше в централата си в Ню Йорк, за да обсъди ситуацията в Газа, когато земетресението разтърси сградата.

Земетресението напомни за труса от 23 август 2011 г., усетен от десетки милиони хора от Джорджия до Канада, който беше с магнитуд 5,8. Това беше най-силното земетресение, удряло Източното крайбрежие след Втората световна война. Епицентърът е бил във Вирджиния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари