Жителите на квартал „Чародейка“ първи отпразнуваха своя празник

1

Днес се проведе „Празник на квартала“ в Русе като домакини на събитието станаха жителите на квартал „Чародейка“ и Основно училище „Никола Обретенов“

Кметът Пенчо Милков беше специален гост на инициативата, която се очаква да се превърне в традиция през следващите години.

Организатор на събитието е Фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на Община Русе, Основно училище „Никола Обретенов“ и Парти център „Веселяци“.

Посетителите имаха възможност да се включат в забавни семейни игри, да рисуват върху асфалт, а в програмата бяха включени боди арт, музика и танци. Деца и възрастни се радваха на изненади от уникалното шоу на Спайдермен, а за финал на сцената излезе поп певицата Дивна, която поздрави с музиката си жителите на квартала.

Освен Пенчо Милков на събитието присъстваха и заместник-кметът Златомира Стефанова, председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев и началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева.

На 11 октомври, в неделя, от 14 часа празникът ще се премести в квартал Средна кула, в двора на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1924“ под мотото „Заедно в Средна кула“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари