Жители на Самоводене сами разчистиха пораженията от снеговалежите

0
Хората от селото се включиха в доброволната акция по почистването на паднали дървета, клони и скъсани жици
Хората от селото се включиха в доброволната акция по почистването на паднали дървета, клони и скъсани жици Видео: Euronews Bulgaria

Хората от селото се включиха в доброволната акция по почистването на паднали дървета, клони и скъсани жици

Жители на великотърновско село обединиха усилията си, за да отстранят щетите след обилния снеговалеж. Тази сутрин хората от село Самоводене се включиха с труд и техника в доброволна акция по почистването на паднали дървета, клони и скъсани жици в населеното място.

Селото пострада сериозно след снежните бури – остана 4 дни без ток, а по улиците бяха повалени десетки дървета, информира Euronews Bulgaria.

"След като беше стопен снега, се откриха последствията, като счупени дървета, накъсани проводници, щетите, които донесе този обилен снеговалеж. За всички е ясно, че една институция или учреждение няма как само да се справи с такъв катаклизъм, затова призовахме в социалните мрежи основно за подкрепа да си изчистим сами и отстраним тези последствия."

Тази сутрин десетки жители на Самоводене откликнаха на идеята за доброволната акция.

Ние искаме да подкрепим кмета, който има голямо желание да работи и ще му помагаме през годините на кметуване, да стане селото ни чисто, прекрасно“, казва Лиляна Гецова, жител на селото.

Трябва да помагаме с всички сели селото да изглежда добре след тези бедствия, които се случиха! Идва зимата тепърва и трябва да се подготвим“, казва Силвия Драгиева.

Сега обстановката е екстремна и решихме, че е добре да почистим падналите клони и да предадем един хубав вид на нашето китно село“, споделя Владимир Николов.

Всеки на доброволни начала участва тук с техника, с машинки за рязане, с клонорези. Просто съм много развълнуван, че толкова хора се включват в самата инициатива“, обясни кметът.

Доброволната акция започна със символично засаждане на елхичка пред читалището, която ще бъде украсена за предстоящите коледни празници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари