Жители на Разград ще протестират за по-чист въздух

1
Причина за недоволството на местните жители са миризмите, които продължават да се носят над града в различни части на денонощието
Причина за недоволството на местните жители са миризмите, които продължават да се носят над града в различни части на денонощието Снимка: БНР / архив

Причина за недоволството на местните жители са миризмите, които продължават да се носят над града в различни части на денонощието

Протест под надслов „Чист въздух за всеки“ организират жители на Разград. Той е насрочен за днес от 17:30 часа пред сградата на Общината.

Причина за недоволството на местните жители са миризмите, които продължават да се носят над града в различни части на денонощието, информира БНР.

Организацията за протеста се прави в социалните мрежи, а заявките са той да се провежда всеки ден, до решаване на проблема.

Разградчани се оплакват от години от неприятни миризми, но до момента институциите не са открили категорично източника. Качеството на въздуха в града се измерва от няколко мобилни станции, като данните от тях се разминават.

За първите две седмици на месеца в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе са постъпили пет сигнала за неприятни миризми в Разград. Затова и до 28 август мобилната станция, разположена на улица „Камчия“ 1, извършва извънредно замерване.

На 14 август сутринта е отчетено еднократно превишаване на показателите за севородород, но нормата за денонощие не е достигната, отчетоха тогава от екоинспекцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    BMW
    Ми да проверят завода с царевицата. Мирише на шрот от 10 километра преди Разград. Иван Станев го е проектирал. Този дето пусна лайната на Девин завода в реката и уби рибата. Още е с кирливите си мустаци. Па попитайте и господин Смит за въздуха бе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари