Жители на квартал "Дружба": Вероятно някой умишлено е запалил пожара

1
Три пожара гасиха в почивния ден русенските пожарникари
Три пожара гасиха в почивния ден русенските пожарникари Снимка: Facebook / Благовест Пенев

Три пожара гасиха в почивния ден русенските пожарникари

Черен дим и миризма на изгоряло притесни живеещите в русенския квартал "Дружба" 3. В непосредствена близост да сградата на бившата Академия за обществени науки и социално управление горя голяма купчина от дърва, но благодарение на бързата реакция на пожарникарите огънят беше овладян и не се разпространи към близката сграда.

Хората от блока разказаха, че фирма е била наета да премахне дървесната растителност в двора и нейните работници са струпали клоните и трупите, които днес горяха. Според тях вероятно някой умишлено ги е запалил.

Сградата на нов пилчарник изгоря в село Ново село днес. В него все още не е имало пиленца. Огънят е тръгнал от отоплителната система на твърдо гориво, когато собственикът е правил проби дали работи.

Русенските огнеборци гасиха и сухи треви покрай жп линията при село Божичен, съобщава БНТ. Вероятната причина за пожара са искри при преминаването на влака.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Осман
    " Гражданите " на Дружба са си запалили старите цървули.
  • 4
    1
    фатма и Асааан
    Ний сме верните збиратели на Бисипито. Утре един от нас, ште стане заметник на оня дет плашта за галасовете. Палиме пажари само в либифта.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари