Жител на село Полско Косово задържа крадец в дома си

1
Апашът е умъртвил кучето на стопанина
Апашът е умъртвил кучето на стопанина

Апашът е умъртвил кучето на стопанина

Вчера сутринта в РУ- Бяла е сигнализирал полицейският инспектор, отговарящ за района на село Полско Косово, че стопанин на имот в селото е задържал мъж, проникнал в къщата му.

Според първоначалните данни, извършителят бил проникнал в двора на имота, разбил три входни врати от ПВЦ дограма, неутрализирал е локална СОТ система, инсталирана в къщата, след което вероятно е направил опит да отнеме пари в брой от метална каса, но в нея не е имало налични средства, съобщиха от ОД МВР - Русе.

После мъжът излязъл от къщата и прескачайки оградата е хукнал да бяга. Точно в този момент, стопанинът се е прибирал към дома си и е забелязал как непознато за него лице с маска прескача и побягва, при което той го е подгонил, настигнал и задържал до идването на полицията.

Служителите на РУ – Бяла са установили самоличността на заловения като 48-годишен мъж от София. Той е задържан за 24 часа по ЗМВР, до изясняване на съпричастността му към инкриминираното деяние.

На място е извършен оглед , при който са установени и иззети множество инструменти, намерени в имота, които се предполага, че са послужили за неутрализиране на охранителната система и взломяването на вратите.

Образувано е досъдебно производство по описа на РУ - Бяла за престъплението.

В хода на работата по случая в двора на имота е бил установен и трупът на куче, порода „Кавказка овчарка“, без видими наранявания по тялото. Трупът на животното е откаран в град Русе за аутопсия.

За умъртвяването на животното също е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Бяла, с оглед на престъплението.

Работата на полицията продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Гост
    Пак анонимни извършители. Няма име, няма етнос, няма нищо, освен пол. А като въведем закон на всички да ни викат ТО, вече и пол няма да споменавате.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари