Жертви и ранени при мощно земетресение в Китай

0
Официалната агенция Синхуа съобщи за пет жертви и 60 ранени
Официалната агенция Синхуа съобщи за пет жертви и 60 ранени Видео: Reuters

Силното земетресение от 6,5 по Рихтер, разтърсило Югозападен Китай тази вечер, е убило поне петима души, а по правителствени данни жертвите може да се окажат повече от 100, предаде Франс прес, цитирани от Нова Телевизия.

Официалната агенция Синхуа съобщи за пет жертви и 60 ранени, 30 от които са в критично състояние.

Повече от 130 къщи може да са разрушени, сочат предварителните анализи. Земетресението бе регистрирано в 21:10 ч. местно време близо до района, където през 2008 г. стана мощно земетресение от 8 степен, убило 87 000 души.

Епицентърът на този трус е на 284 км северно от столицата на провинцията Чънду, на дълбочина 10 км, съобщи американската геологическа служба.

В засегнатия район Цюсайгоу е един от най-известните национални паркове, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство, известен с карстовите си образувания и езера.

Поне един турист е загинал, а четирима са ранени в парка, съобщи китайски вестник, а повече от 100 души са останали в капан на територията на парка.

Много местни хора са събрали на площада в град Цюсайгоу, далеч от високи сгради, други седели в колите си за по-сигурно. Снимки от района са запечатали огромна маса хора, изпълнили улиците, покрити с дребни отломки. На място са изпратени над 600 войници.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари