„Женско царство“ препълни читалището в Долна Студена

2

Постановката е част от проявите, посветени на 100-годишнината от основаването на Народно читалище „Пробуда“

Продължават проявите, посветени на 100-годишнината от основаването на Народно читалище „Пробуда“ в Долна Студена. Театралната трупа представи постановката „Женско царство“. Интересът към спектакъла беше изключително голям. В залата не само нямаше нито едно свободно място, но всяко пространство беше заето от допълнителни столове или правостояща публика. Зрителите очакваха с нетърпение да се насладят на играта на своите съселяни. „Притеснението ни беше много голямо. Не само сценичната треска, но и желанието да се представим на добро ниво беше завладяла не само актьорите, но и помощния персонал. В пиесата участват общо 15 души. Те по недвусмислен начин дадоха отговор на въпроса какво може да се случи, ако жените вземат цялата власт в свои ръце“, сподели читалищният секретар Марияна Петкова, която е и една от актрисите.

Режисьор-постановчик на пиесата стана учителката в местното училище Петя Петкова. На сцената се изявиха Йорданка Петрова в ролята на Райна, Петър Денчев като Стоенчо, Валя Димитрова като Злата, Лиляна Димитрова като кметицата, Стефан Петков като дядо Еньо. Местните театрали бяха подкрепени дори и от кмета на населеното място Николай Николов, който блестящо изигра ролята на Божил. Изключително важно място зае отговорникът по реквизита и суфльор Росица Миланова.

Краят на спектакъла беше белязан с много, бурни и продължителни аплодисменти. Самодейните театрали бяха обсипани с пъстроцветни букети и кошници с цветя. Публиката изпрати артистите, станала на крака. Веднага след премиерата театралната трупа вече получи покана да гостува с „Женско царство“ на сцените в Караманово и Новград. Трупата се надява да гостува не само в селата на общината, но и в съседните общини, както и да се изяви на фестивали на самодейното театрално творчество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Николай
    Браво на тези самодейци и местните власти за тази подкрепа!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари