Женска битка в Русе

4
3 юристки една срещу друга - Десислава Атанасова, Ива Митева и Надежда Йорданова
3 юристки една срещу друга - Десислава Атанасова, Ива Митева и Надежда Йорданова

3 юристки една срещу друга - Десислава Атанасова, Ива Митева и Надежда Йорданова

Битка на два фронта се очертава в Русе за тези избори.

Първият ще е на министерско ниво, след като четири от основните политически играчи вадят начело на листите си бивши свои представители във властта. При това трима от тях са били коалиционни партньори и част от едно и също правителство - на Кирил Петков. Това са ексминистрите на транспорта Николай Събев, на земеделието Иван Иванов и на правосъдието Надежда Йорданова. Срещу тях от ГЕРБ пускат също бивш министър, но здравен - Десислава Атанасова, пише 24 ЧАСА.

Така на втори фронт в Русе ще се води и чисто женска битка, защото една срещу друга се изправят все устати парламентаристки.

Освен Атанасова, водач тук е бившата шефка на Народното събрание Ива Митева от “Има такъв народ”.

Десислава Атанасова е от “дуловската артилерия” на ГЕРБ, която бе здравен министър във второто правителство на Бойко Борисов. Преди влизането си в парламента Атанасова е работила като юрист в Русе, била е и общински съветник.

Водачът на “Продължаваме промяната” Николай Събев влезе от бизнеса в политиката миналата есен и стана най-богатият министър в кабинета “Петков”. Бизнесменът е родом от Русе. Завършил е “Управление на флота и пристанищата” във ВВМУ във Варна и икономика и управление на транспорта в УНСС. Автор е на учебник “За капитани близко плаване по река Дунав”. Съосновател на голяма логистична фирма.

Дебют в региона от БСП прави Иван Иванов

Бившият земеделски министър досега е влизал в НС винаги от родния си Шумен, където и сега е водач. Но дублира и в Русе, където сменя първия в червената листа от последните няколко вота Крум Зарков, който стана служебен министър на правосъдието. Иванов е завършил история, право, Школата за запасни офицери в Шумен, а от 2018 г. е доктор на науките по управление на информационни процеси.

И тъй като се очаква Иванов да е депутат от Шумен, това дава шанс на втората в листата - Ивалинка Цанкова. Тя е експерт в сферата на земеделието и е общински шеф на БСП в Иваново.

Техен основен опонент по земеделски теми по време на дебатите в Русе ще е водачката на ДПС Ализан Яхова, която е била директор на ДФ “Земеделие”.

Адвокатът Златан Златанов е водач на листата на “Възраждане”. Освен юридическо, той има и икономическо образование. Местен лидер на партията. Миналия ноември не му достигна малко, за да влезе в НС. Златанов е син на известния реставратор Стоян Йорданов - Тенкиса, реставрирал Народния театър, Свищовската академия и др.

Бившият правосъден министър Надежда Йорданова е водачът на “Демократична България”. Освен че е завършила право в Софийския университет, тя е специализирала английско търговско право в The University of Law, Лондон. Беше депутат в злополучните 45-о и 46-о НС, където оглавяваше временната комисия “Магнитски”. Само преди дни Надежда разчупи кампанията, като почерпи за имения си ден русенци с направена от самата нея торта “Гараш”. (за рецептата се знае, че оригиналът е измислен точно в Русе). Асистент ѝ беше шеф Таньо Шишков.

Йорданова ще влезе в сблъсък с Ива Митева от ИТН, с която са водачки и в още един район - 23-и МИР в София. И бившата парламентарна шефка е юрист, оглавяваше правната дирекция в Народното събрание, преди да влезе в политиката с партията на Слави, а миналата година защити докторска дисертация за смесените изборни системи. На предишните избори водач на ИТН в Русе бе отцепникът Светлин Стоянов.

На човек на реда заложи в дунавския град партията на Стефан Янев. Водач е местният координатор на “Български възход” Красимир Иванов. Завършил е военно училище, работил е в структурите на МВР и в Гранична полиция. В момента е мениджър в компанията на братя Бобокови “Приста ойл” в Русе.

Ветеринарен лекар е начело на листата на “Изправи се, България”. Проф. Владимир Хвърчилков е преподавател в Русенския университет. Бил шеф на Областната дирекция по безопасност на храните, работил е в регионалната ветеринарномедицинска служба, зам.-шеф е на Съюза на учените в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    27
    Умен и красив
    Надежда е класа над конкуренцията. Умна, последователна, професионалистка.
  • 3
    26
    Невролог
    Курви сбогом, хайде на.....
  • 11
    25
    Ураааааа
    Да останат в Русе да живеят и да си намерят работа за 800лв.и да видят как се живее.
  • 10
    24
    Русе е за русенци!!!
    Тези трите мераклийки само за кокала да си ходят покрай Долината на дълбоките гащи - там по родните им места да си ги избират, щото тука в Русенско явно е, че няма да ги огрее!
  • 2
    23
    Гост
    Тъпанарите, които гласуват за управници, харесали си ги по физиономия и излъчване, ни натресоха един цигулар да ни управлява. Манията, че непременно трябва да гласуваш, защото иначе си подкрепял статуквото, е долна манипулативна интрига, заформена от онези, които не им достигат още няколко хиляди гласчета, да се намърдат на хранилката. А като гласувам, откъде знаеш, че няма да гласувам точно за онези, които най-много мразиш бе, гумен? Откъде си сигурен, че имено НЕгласуващите не са доскорошни привърженици имено от онези партии, които смяташ за статукво? Идеологията, гласувай, че да не ти изгори гласът, обикновено прави така, че си гласувал за поредният, който да плюеш още 4 години. Поне историята ни го е доказала за последните 32 години.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари