Жените над 45 години страдат по-често от сърце в сравнение с мъжете

1
За България тази статистика е 65% на 55%
За България тази статистика е 65% на 55% Видео: NOVA

За България тази статистика е 65% на 55%

Жените между 45-55 г. страдат много по-често от сърдечно-съдови заболявания в сравнение с мъжете в тази възраст. Това показват данни на Евростат. За България тази статистика е 65% на 55%”. Това заяви кардиологът доц. д-р Красимира Христова, цитирана от NOVA.

По думите ѝ настъпват промени в начина, по който ще бъдат лекувани жените в областта на кардиологията. „Оказва се, сърдечно-съдовите заболявания при жените протичат по малко по-особен начин. Женското сърце е по-малко по големина от мъжкото сърце, съответно и коронарните артерии са от друг калибър. Ако при мъжете една остра гръдна болка е признак за миокарден инфаркт или за стенокардна болест, или остър коронарен синдром, при жените такава болка не винаги е свързан с коронарен инцидент”, каза д-р Христова.

При жените обикновено страдат малките съдове. Когато жената отиде в спешното отделение със сърдечна болка, често се оказва, че това е спазъм на малките сърдечни съдове, а големите са чисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    123
    Ако ги тъкат редовно няма да страдат от нищо. Ама и те и мъжете в тази държава изперкаха.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари